Paris Frankrike
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Frankrike
Paris

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Paris
Fransmännens vackra huvudstad heter Paris och erbjuder exempelvis otroligt bra shopping till en makalös utsikt från stadens landmärke Eiffeltornet. Om man önskar se något mer än Paris på sin storstadssemester så ligger Disneyland® Resort Paris endast 3 mil bort. Turisterna lockas av städer av stort kulturellt intresse, bad- och skidorter, idylliska landskap och världsmetropolen Paris.

Konst
Den franska konsthistorien börjar med grottmålningarna i Lascaux i Dordogne från den äldre stenåldern för omkring 15 000 år. Dessa målningar hade förmodligen magiska funktioner och avbildar djur som hästar och bisonoxar mycket naturtroget och kan fortfarande ses som oöverträffade rörelsestudier.
Även i våra dagar besöker och lever konstnärer från hela världen Frankrike för att lära och "hitta den rätta atmosfären" för sitt skapande.
Även tecknade serier är populära i Belgien och Frankrike. Man har en rik tradition med figurer som Tintin, Asterix och Smurfarna.

Sevärdheter
Fransmännen är öppenhjärtliga och mycket stolta över sitt vackra land. Här finns böljande gröna kullar, pittoreska vingårdar och mängder av kulturella rikedomar.

Boka flyg

Frankrikes största flygbolag är Air France. Den största flygplatsen är Aéroport Roissy-Charles-de-Gaulle utanför Paris, flygplatsen är en av största i Europa och viktigt bytespunkt.

 

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida