Turistguide Fiji
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Fiji

Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

Fakta
Folkmängd: 800 000
Huvudstad: Suva
Språk: Engelska, fijiska, hindi
Valuta: Dollar (FJD)
Säsong: Februari - oktober
Flygtid: 29-31 h
Tidskillnad: Svensk + 11 h

 

 

 

 

Turistguide Fiji
Fiji ligger ständigt i topp bland världens paradisöar. runt 320 öar, många orörda, alla insvepta i kritvit sand och omgivna av vackra korallrev och det azurblå Söderhavet.
Huvudön Viti Levu är den mest intressanta att utforska, med sina små byar och de skogsklädda Nausoribergen.
Här ligger också huvudstaden Suva och semesterorten Nadi. De tre största öarna är Viti Levu, Vanua Levu och Kadavu.


Viti Levu innehåller huvudstaden Suva, och där bor nära tre fjärdedelar av befolkningen. Öarna är bergiga, med toppar upp till 1 300 meter över havet, och är täckta med tropiska skogar. Andra viktiga städer inkluderar Nadi, där den internationella flygplatsen ligger, och Lautoka. De huvudsakliga städerna på Vanua Levu är Labasa och Savusavu. Andra öar och ögrupper inkluderar Taveuni och Kadavu, Mamanucagruppen utanför Nadi och Yasawagruppen, som är en populär turistattraktion, Lomaivitigruppen utanför Suva, och de fjärran Lauöarna. Rotuma, som ligger omkring 500 kilometer norr om Fiji, åtnjuter speciell administrativ status.


 

 

 

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida