Förenade Arabemiraten  
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Förenade Arabemiraten
Dubai

Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

Fakta
Folkmängd: 3 milj.
Huvudstad: Abu Dhabi
Språk: Arabiska (officiellt språk), engelska används ofta som handelsspråk
Valuta: Dirham (AED)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Förenade Arabemiraten
Förenade Arabemiraten utgörs av sju emirat vars gemensamma nämnare är att de är platta till ytan och mestadels består av en gyllegul öken. En resa hit är som att öppna en sagobok som leder dig in i en annan värld än den vi är vana vid. Landet har inte så många sevärdheter, men tillräckligt med atmosfär för att förföra sina besökare.

Välkommen till sol, värme och salta bad - mitt i vintern. På mindre än sju timmar kommer du till Förenade arabemiraten, sju små och relativt självständiga emirat på den arabiska halvön. Här får du en lugn och trygg semester med nästan garanterad sol.

Stränder och avkoppling
Stränderna avlöser varandra utmed kusten, breda, långgrunda och mycket välskötta. Det är här man tillbringar större delen av semestern när man inte ger sig ut på en jeepsafari, provar lite djuphavsfiske eller tar en golfrunda. Shopping är ett annat populärt tidsfördriv och i alla emirat finns välsorterade shoppingcenter med mode, guld, mattor och annat där allt är av högsta kvalitet och billigare än i Sverige.

Med Ving kan du välja mellan fem av dem, eller kombinera två av dem på din semester. Fem olika emirat
Ras el Khaimah, Fujairah, Dubai, Ajman och Sharjah, namnen kan låta som tagna ur en saga, men verklighetens emirat är moderna städer, med topputrustade hotell, härliga stränder och välsorterade varuhus. Det traditionellt arabiska lever fortfarande kvar framförallt i de mindre emiraten men det är framförallt den höga servicenivån och den glänsande finishen man kommer att minnas efter ett besök.

Dubai
Förenade Arabemiraten är en av de rikaste platserna i världen. Det består av 7 emirater, däribland Dubai. Det mest populära emiratet för turister. Läs mer......

Ras Al Khaimah
Ras Al Khaimah lockar med fantastiska stränder med vit sand.
Ras Al Khaimah är det nordligaste emiratet och ligger vackert vid Persiska vikens fina stränder. Stadens historia berättar om sjörövare och slavhandel vilket har gett staden smeknamnet "Wild west of United Arab Emirates". Idag har turisterna tagit staden under sina vingar. Trots det är staden fortfarande genuint arabisk och du ska inte bli förvånad om stadens butiker stänger igen när böneutropen hörs minareterna. Omgivningarna kring Ras Al Khaimah är mycket bördiga. En stor del av det som produceras här förser de andra sex emiraten med frukter, grönsaker och mjölkprodukter.

Att göra i Ras Al Khaimah
Ras Al Khaimah delas mitt itu av floden Khour Ras Al Khaimah. På den västra sidan hittar man gamla Ras Al Khaimah med bland annat museum och på den östra sidan finns den nyare delen av staden med lite shoppingmöjligheter. Sidorna förenas av en bro. Shoppar gör man på myllrande marknader eller välsorterade varuhus. Till exempel Manar Mall som är en modern byggnad med 120 butiker och en biograf.

Yta och befolkning
Ras Al Khaimah har en yta av 1 700 km2. Här bor ca 250 000 invånare.

Transfer
Från flygplatsen i Dubai tar det ca 1 timme och 30 minuter till första hotell i Ras Al Khaimah.

Stränder
Ras Al Khaimah har fantastiska stränder med kristallklart vatten. Det är gott om plats på stränderna.

Boka Resa Bokas med Big Travel eller Ving

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. biljettbokningar.se kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida