England Storbritannien
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Storbritannien
London
Sevärdheter London

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

Snabblänkar
London

Brittiska Kungahuset
Brittiska Kungahusets residenser
Restauranger i London
HotelGuide London
Late Night London
Londonsvenskar.com
LondonTown.com
Museum of London


Skottland
Skottska turistbyrån

Fakta
Folkmängd: 50 milj.
Huvudstad: London
Språk: Engelska
Valuta: Pund (GBP)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Storbritannien
England är landet som får oss att tänka på tedrickande och fotboll, pubar och popband, trädgårdar, komiker, design och mycket mer. Det är ett land av kontraster, där storstäder som London, Manchester och Newcastle samsas med små pittoreska byar och lantliga slott där tiden verkar stått stilla
sedan imperiets dagar. Britterna själva är ett försynt men vänligt och mycket artigt folk som har en öppen inställning till det offentliga livet. Och det är just dessa och tusen andra anledningar som gör att vi svenskar varje år vallfärdar till England och kanske främst London – hela världens huvudstad och trendsättare.

Efter ekonomisk kris under 70- och 80-talet genomsyras England nu av optimism. Ekonomin går bra. Brittisk musik, design och fotboll skördar segrar världen över.

Många blandar ihop England med Storbritannien, vilket inte är så konstigt, då England fått symbolisera mycket av det som vi associerar med hela de brittiska öarna: tedrickande och fotboll, pubar och popband, trädgårdar och komiker och mycket, mycket mer.
Engelsmän är till karaktären ett lite motsägelsefullt folk. Dels försynta och vänliga, dels sarkastiska och gammalmodiga i sin syn på barnuppfostran och nationalism. Men är det något som utmärker dem så är det deras artighet.

 

Skottland
Mystik, historia och grönskande landskap har länge varit Skottlands främsta turistikoner. För den besökare som kommer hit just för det lär inte bli besviken. Ett bra sätt att upptäcka allt det här är med bil. Skottland tar upp en tredjedel av britternas yta, men har endast fem miljoner invånare. Det gör att man därför ofta har en storslagen kuliss av majestätiska borgar, gröna kullar, dimmiga berg och hedar för sig själv. Men Skottland är inte bara ödslig natur, här finns också storstäder som pittoreska Edinburgh och Glasgow, som de senaste åren har lyft sig från en nedgången industristad till en framåtblickande metropol.

Många har nog åtminstone en gång i livet funderat på Loch Ness-odjurets vara eller icke-vara. Eller hur det kommer sig att skottar började bära kilt? Och över vad det där Mac innan efternamnet egentligen betyder?

En mängd blodiga slag mellan engelsmän och skottar har under historiens gång handlat om vem som ska bestämma här uppe.
Även om många skottar numera gillar sina engelsmän så är de flesta ändå stolta lokalpatrioter som inte kan låta bli att dra ett skämt om grannarna när de kommer åt. Sedan 1999 har Skottland ett eget parlament, men det finns fortfarande många som vill att regionen ska vara helt separerad från resten av Storbritannien.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

För att söka avgångar från fler orter och boka flygresan till bästa pris - använd sökmotorn!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida