Turistguide Egypten
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Egypten
Hurghada

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

Fakta
Folkmängd: 75 milj.
Huvudstad: Kairo
Språk: Arabiska
Valuta: Egyptiska pund (EGP)

 

 

 

 

 


Turistguide Egypten
Egypten med badorten Hurghada i spetsen har blivit en succé och det är inte så konstigt. Bara fem timmars direktflyg från Sverige väntar Röda havets strand med underbar, stabil värme, högklassiga hotell, kristallklara dyk- och snorklingsvatten och närheten till några av världens absolut främsta sevärdheter.
Egypten har ca 72 miljoner invånare. Språket är Arabiska, men många talar engelska. Det finns få länder i världen som har en så gammal och väldokumenterad historia som Egypten. Badorterna vid Röda havet erbjuder ett av världens bästa snorklingsvatten. Det är billigt att leva i Egypten vilket gör att du har råd att unna dig lite utöver det vanliga.

Stränderna
Badorterna vid Röda havet erbjuder ett av världens bästa snorklingsvatten.
Det är under ytan man finner Egyptens allra vackraste vyer!
I Röda havet väntar nämligen en fantastisk akvarielik udervattensvärld. Att undersöka vackra fiskar och koraller i klara färger är ett nöje som passar både stor och liten.
Strosa längs den palmkantade strandpromenaden i Na’ama Bay i Sharm El Sheik och njut av den trevliga stämningen.


Sevärdheter & Kultur
Åk på utflykt till Kairo och beskåda sfinxen och de berömda pyramiderna i Giza! Bor du i Hurghada är utflyktsmöjligheterna unika eftersom du även har möjlighet att åka på en kryssning längs Nilen vilket bara det är en stor upplevelse.

Hotellen
I Egypten finns det hotellalternativ för alla plånböcker. Oavsett vad du bor får du en fin semester på trivsamma med god service!

Boka flyg

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

För att söka avgångar från fler orter och boka flygresan till bästa pris - använd sökmotorn!

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida