Köpenhamn Danmark
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Startsida Danmark
Köpenhamn

Christiania
Regioner i Danmark
Aktiv med barn
Upplevelser för barn

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Ving Sverige  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

< >

Turistguide Köpenhamn
Köpenhamn är Danmarks huvudstad. En rundtur i Köpenhamns innerstad klarar man av till fots. Medeltidsstaden och de gamla stenlagda gatorna är ramen runt ett levande kulturliv.
Europas längsta gågata ”Strøget” går genom hela innerstaden med butiker med dansk design, mode och mycket annat.

Staden har anor från omkring år 1000. Från början var Köpenhamn en liten handelsby under namnet Havn. Köpenhamn grundlades år 1167 då Biskopen Absalon Hvide lät uppföra en biskopsborg utanför Havn och byn växte till en köpstad (Köping), därav namnet København (Köpinghamn).
1536 blev staden Danmarks huvudstad (som tidigare varit biskopsätet Roskilde).
I Köpenhamn ligger även den s k fristaden Christiania som etablerades som ett tillhåll för människor med alternativa livstilar 1971. Läs mer om Christiania....

Brokvarter och parker
På torg och längs stadens vackra kanaler blommar café- och restauranglivet. Nørrebro, Vesterbro och Østerbro ramar in innerstaden och här hittar du de nyaste trenderna. I stadens parker har köpenhamnarna sin lunchrast, när vädret tillåter.

Shopping
Köpenhamns centrum är inte stort, men å andra sidan är det inte många andra ställen i världen, som har så mycket inspiration koncentrerad på så liten yta. Staden är överskådlig, och i regel är det lättare att komma runt till fots än med taxi eller S-tåg. Köpenhamn är allt du behöver. Olika kvarter har sin egen prägel, och drar till sig verksamheter och butiker av samma typ: avantgarde, underground och butiker på väg fram på Larsbjørnsstræde, konst och avancerad design i Amalienborg-kvarteret, varuhus och ledande märkesvarubutiker på Strøget, medan danskt mode visar sitt nya ansikte på Kronprinsensgade.

Strøget
Börja shoppingrundan på Strøget, som går genom hjärtat av Köpenhamn med början på Kongens Nytorv och ända ner till Rådhuspladsen. Hela gågatan är en lång arkitektonisk pärlrad av alla tänkbara butiker. Och skulle det mot förmodan hända att man inte hittar det man är ute efter, kan shoppinghungern säkert stillas på de många våningarna i varuhusen.

Besöksmål & sevärdheter
Museer

Köpenhamn har en överväldigande mängd museer. Landets långa historia gör ett besök på ett av de otaliga museerna till en spännande upplevelse, oavsett om du är intresserad av vikingahistoria, guldålders målerier eller modern installationskonst. De danska museerna är placerade i städerna och runt ute i den vackra naturen, och de flesta präglas av den säregna danska arkitekturen, så byggnaderna i sig är värda ett besök.

Tivoli
Tivoli är en nöjespark i centrala Köpenhamn, tvärs över gatan från centralstationen. Parken grundades år 1843 och har utgjort förebild för flera andra nöjesparker med sin blandning av parkmiljö, konsertsal, restaurangutbud, åkattraktioner och uppträdanden. Med över tre miljoner besökare årligen utgör Tivoli ett av Nordens främsta turistmål.
Den äldsta och fortfarande mest åkta attraktionen på Tivoli är "Rutschebanen", en av världens äldsta ännu fungerande berg- och dalbanor, byggd 1914. Över en miljon passagerare upplever årligen denna klassiska åktur. Till Tivoli hemsida

Gallerier
Det moderna Danmark har massor av spännande gallerier, som för största delen ställer ut dansk design och formgivning. Du kan uppleva något av det yppersta inom dansk keramik och formkonst i Köpenhamn. Besök de små gallerierna på sidogatorna.

Musik & nattliv
I Köpenhamn börjar nattlivet sent. På de flesta diskoteken börjar gästerna komma vid midnatt. Många börjar dock tidigare på kvällen på något café eller en bar i City eller i brokvarteren. Senare bär det av mot diskoteken, spelställena och klubbarna. Underground och klubbliv upplevs bäst på Nørrebro, där man kommer nära Köpenhamns mångkulturella smältdegel.

Pass till stadens liv
De största danska städerna har alla samlat en rad upplevelser och transportmöjligheteri paket, som gör det både enkelt och billigt att vara på besök.
Städernas ”pass” eller ”kort” erbjuder i flesta fall gratis transport med bussar och tåg i stadsområdena och fri entré till en mängd olika museer och attraktioner. Utöver detta kan det finnas rabattmöjligheter för bilhyra, färjor och mycket mera. En sak är säker: Det är ett bra köp för dem som vill uppleva den danska storstaden.
Copenhagen Card

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 biljettbokningar.se, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. biljettbokningar.se kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@biljettbokningar.se Startsida