Danmark
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Startsida Danmark
Köpenhamn

Christiania
Regioner i Danmark
Aktiv med barn
Upplevelser för barn

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Danmark
Danmark. En oas i Europa.


Regionerna i Danmark
På världsatlasen tar Danmark inte så stor plats med sina 43.096 kvadratkilometer. Jämfört med storleken har landet en mycket lång kustlinje, ca. 7.300 km. Förklaringen är de många små öarna, 405 stycken sammanlagt. Bara ca. 20 % av ytan är bebyggd medan resterande 80 % är åkrar, skog, dyner, vatten och myrar.
Det bor ca. 5,3 miljoner människor i Danmark varav 1,1 miljoner bor i huvudstadsområdet Köpenhamn med förorter. -Läs mer...

  • Norra Jylland
  • Västjylland
  • Sydöst- och Sydjylland
  • Fyn, Langeland & Ärö
  • Köpenhamn och norra Själland
  • Själland, Mön, Lolland och Falster
  • Bornholm

Christiania – enastående i världen
Ett världsberömt exempel på att danskarnas progressiva och frigjorda livsstil också tar sig konkreta uttryck är Christiania. Ett samhälle mitt i storstaden, ett litet utopia med plats för alla olika slags människor, både samhällets förlorare och vinnare.
Christiania är danskt och enastående i världen.
Mer än 1 miljon människor besöker varje år fristaden, som därigenom är en av de allra största turistattraktionerna i landet.
På det gamla militärområdet bor tusen människor i militärens gamla byggnader och i nya fantasirika hus, byggda på drömmar och av, för tillfället tillgängliga material. Christiania är en grön och bilfri by, landsort och del av storstaden samtidigt. Här finns butiker, dagis, radiostation, spännande verkstäder, bl.a. den som producerar den berömda Christianiacykeln, matställen, spelställen, gröna områden, sociala problem och konflikter och en fullständigt äventyrlig julmarknad. Christiania har existerat i nästan 35 år och dess fortsatta existens säkerställs av en särskild lagstiftning. Det ges guidade visningar på Christiania och det finns också en tryckt guide som kan laddas ner från Internet: www.christiania.org

Mat & Nöje
Gastronomiskt sett har Danmark aldrig varit bättre än nu. Landets ursprungliga matkultur med de gamla maträtterna lever i allra högsta grad, men har de senare åren fått sällskap av mera modern matlagning. Inspiration från internationella storstäder går hand i hand med en välutvecklad ekologisk tankesätt.
Storstadssemester i Danmark är en annorlunda och spännande upplevelse, du kan shoppa, vara kulturell, njuta av grönskan och äta den goda maten.

Barnparadiset
En bra semester med barn måste planeras noga, men det måste också finnas utrymme för flexibilitet, för vädret i Danmark är inte alltid som man förväntar sig.Ska semestern bli en succé är det viktigt att hela familjen trivs. I Danmarks finns något nytt och spännande för alla i familjen.

Aktiv med barn
Cykelsemester, ridsemester,
kanotsemester, bondgårdssemester, folkhögskola,
öläger, prärievagnssemester,
idrottssemester.
Möjligheterna är näst intill oändliga.
Läs mer här...

Upplevelser för barn
Barnmuseer, ministäder, bilar,
leksaker från när farfar var ung, under jorden, upplevelsecenter.
Alla kan få sitt lystmäte.
Läs mer här...

Evenemang
Dyk ner i det danska musiklivet och upplev en mångfald av musikaliska stjärnstunder på de många festivalerna och spelställena. Visste du att...

I Danmark kan du njuta av en rad återkommande evenemang, t.ex.
41 stora evenemang för familjen
44 stora folkfester
54 stora musikevenemang
30 stora sportevenemang
25 stora teater och filmevenemang och
23 stora marknader

Kultur & Sevärdheter
Köpenhamn, Århus, Odense eller Aalborg, alla har sitt att bjuda på vad gäller historia, design och kultur och ligger inte heller särskilt långt från andra attraktioner. Den speciella skandinaviska lättsamheten avspeglas i atmosfären såväl som i design och arkitektur.

Flyg till Danmark (Köpenhamn)
SAS flyger till Köpenhamn från Stockholm och Göteborg
Skyways flyger till Köpenhamn från Karlstad
Flynordic flyger till Köpenhamn från Stockholm
British Airways flyger till Köpenhamn från London

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida