Nicosia Cypern
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Cypern
Ayia Napa
Nicosia

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Turistguide Nicosia Cyperns Huvudstad
Cyperns Huvudstad är Nicosia med ca 190 000 invånare. Det geografiska läget gör att Cypern influeras av såväl Europa som Mellanöstern och Afrika.
Nicosia ligger mitt emellan Kyrenia-kedjan i norr och Troodos bergen i söder och har sedan 1100-talet varit republikens huvudstad. Det är en modern storstad som sjuder av liv med butiker restauranger och diskotek, men är också säte för regering, parlament och ambassader.

För dem som kommer till Cypern för att koppla av och solbada, ligger de glimmrande vita stränderna på rad. Upplev en dramatisk historia och god mat.
På södra sidan hittar ni Ayia Napa, Fig Tree Bay, Larnaca och Paphos.

Stränderna
Oändligt långa och med mjuk, kritvit sand breder Cyperns stränder ut sig längs kusterna. Här kan du få ditt lystmäte av sol och bad! Det klara vattnet är dessutom perfekt för snorkling och dykning.


Mat och dryck
Med två så utmärkta mattraditioner att brås på -den turkiska och den grekiska, behöver man aldrig gå särskilt långt efter ett gott mål mat. Bland specialiteterna finnns "Tava", lam med tomater och lök och "Stifado", okse eller hare stuvad i vin, lök och örter. Dessutom finns det naturligtvis en hel del goda viner.


Sevärdheter & Kultur
På Cypern blir man ständigt påmind om att mellanöstern är den moderna civilisationens vagga. Överallt är det arkeologiska utgrävningar och museer, med fynd ur öns fantastiska historia. Även stadens yngre historia har lämnat åtskilliga spår efter sig, bland annat byzantinska kyrkor, venetianska stadsmurar och mycket mer.

Hit kommer många turister trots att det inte ligger vid havet, detta p.g.a. att staden har så många intressanta sevärdheter. Som enda huvudstad i världen är Nicosia delad på mitten av den s.k. "gröna linjen". Runt den gamla stadskärnan vid Eleftheria Square (frihetsplatsen) går en nästan fem kilometer lång ringmur från venetiansk tid. Innanför muren löper smala gränder mellan vackra sandstensbyggnader. Här kan du verkligen hitta spännande platser och ställen t.ex. Ärkebiskopens palats, utfört i nyare bysantinsk stil och alldeles intill ligger Johanneskatedralen & Nicosias domkyrka, två arkitektoniska pärlor. Inne I domkyrkan finner du freskmålningar från 1800-talet. I Nicosia hittar du också Cyperns national museum, museet för folkkonst, Cyperns hantverkscenter, Cyperns ädelstensmuseum, Omeriye - Moskén och mycket mycket mer.

Boende
Cypern har hela spektrat när det gäller logi, från campingplatser och vandrarhem till uthyrnings-hus och charterhotell. Kort sagt kan man lätt finna något för var smak och plånbok.

Bästa restid
Även om det är regnperiod mellan oktober och mars, så är det inte något man skall låta sig skrämmas av. Ynka 50 centimeter faller det i genomsnitt under perioden. Somrarna är som somrar är mest i medelhavsområdet. Sol, sol och åter sol.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida