Turistguide Cypern
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Cypern
Ayia Napa
Nicosia

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Turistguide Cypern
Cypern har ca 780 000 invånare. Huvudstad är Nicosia med ca 190 000 invånare. Sedan den turkiska invasionen av norra Cypern 1974 är ön delad i en grekcypriotisk- och en turkcypriotisk del. Öns totala yta är 9 251 km2. Det geografiska läget gör att Cypern influeras av såväl Europa som Mellanöstern och Afrika.

För dem som kommer till Cypern för att koppla av och solbada, ligger de glimmrande vita stränderna på rad. Upplev en dramatisk historia och god mat. På södra sidan hittar ni Aiya Napa, Fig Tree Bay, Larnaca och Paphos. Se steniga kullar till trädbeströdda berg. Det nästan 2000 meter höga Troodosberget som ligger mitt på önär en ypperlig plats att åka skidor på om vintern.

Stränderna
Oändligt långa och med mjuk, kritvit sand breder Cyperns stränder ut sig längs kusterna. Här kan du få ditt lystmäte av sol och bad! Det klara vattnet är dessutom perfekt för snorkling och dykning.


Mat och dryck
Med två så utmärkta mattraditioner att brås på -den turkiska och den grekiska, behöver man aldrig gå särskilt långt efter ett gott mål mat. Bland specialiteterna finnns "Tava", lam med tomater och lök och "Stifado", okse eller hare stuvad i vin, lök och örter. Dessutom finns det naturligtvis en hel del goda viner.

Sevärdheter & Kultur
På Cypern blir man ständigt påmind om att mellanöstern är den moderna civilisationens vagga. Överallt är det arkeologiska utgrävningar och museer, med fynd ur öns fantastiska historia. Även stadens yngre historia har lämnat åtskilliga spår efter sig, bland annat byzantinska kyrkor, venetianska stadsmurar och mycket mer.

Hyr bil och upptäck hela Cypern
Vi rekommenderar varmt att hyra bil och åka runt och utforska Cypern på egen hand. Ön har en vacker och omväxlande natur, historiska sevärdheter och flera mysiga små byar att besöka.

Boende
Cypern har hela spektrat när det gäller logi, från campingplatser och vandrarhem till uthyrnings-hus och charterhotell. Kort sagt kan man lätt finna något för var smak och plånbok.
Camping: Det cypriotiska turistrådet håller koll på campingplatserna, som alla skall godkännas av rådet. Cypern har en hel del campingplatser som alla lever upp till standarden, och därför har både en liten livsmedelsbutik, badfaciliteter och annat.
Hotell: Det finns många hotell på Cypern, och de finns i många olika prisklasser. Den cypriotiska turistorganisationen håller ett vakande öga på alla hotellägare, så under alla omständigheter riskerar man inte att betala mer än rimliga priser.
Vandrarhem: Hostelling International har också flyttat sina karaktäristiska blå trianglar, med behörlig standard, till Cypern. Ön har en handfull av vandrarhem av det slaget, som dock bara är öppna för gäster med internationellt vandrarhemskort.

Bästa restid
Även om det är regnperiod mellan oktober och mars, så är det inte något man skall låta sig skrämmas av. Ynka 50 centimeter faller det i genomsnitt under perioden. Somrarna är som somrar är mest i medelhavsområdet. Sol, sol och åter sol.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida