Ayia Napa Cypern
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Cypern
Ayia Napa
Nicosia

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Turistguide Ayia Napa
Ayia Napa har ca 2000 invånare .Det bästa med Ayia Napa är det häftiga nöjeslivet och de underbara stränderna. Här i Cyperns nöjesmetropol samlas de unga glada med men även alla andra som uppskattar sol, bad och aktiveteter..

Stränderna
Stränderna breder ut sig som ett pärlband av vit, mjuk, solvarm sand längs det turkosblå havet i sydöstra hörnet av Cypern, och inbjuder till sportdykning, snorkling mm. Nöjeslivet drar igång med fulla decibel varje kväll hela sommaren, i synnerhet runt det gamla klostertorget mitt i byn.

För dem som kommer till Cypern för att koppla av och solbada, ligger de glimmrande vita stränderna på rad. Upplev en dramatisk historia och god mat.
På södra sidan hittar ni Ayia Napa, Fig Tree Bay, Larnaca och Paphos.


Mat och dryck
Med två så utmärkta mattraditioner att brås på -den turkiska och den grekiska, behöver man aldrig gå särskilt långt efter ett gott mål mat. Bland specialiteterna finnns "Tava", lam med tomater och lök och "Stifado", okse eller hare stuvad i vin, lök och örter. Dessutom finns det naturligtvis en hel del goda viner.

Sevärdheter & Kultur
På Cypern blir man ständigt påmind om att mellanöstern är den moderna civilisationens vagga. Överallt är det arkeologiska utgrävningar och museer, med fynd ur öns fantastiska historia. Även stadens yngre historia har lämnat åtskilliga spår efter sig, bland annat byzantinska kyrkor, venetianska stadsmurar och mycket mer.


Boende
Cypern har hela spektrat när det gäller logi, från campingplatser och vandrarhem till uthyrnings-hus och charterhotell. Kort sagt kan man lätt finna något för var smak och plånbok.

Bästa restid
Även om det är regnperiod mellan oktober och mars, så är det inte något man skall låta sig skrämmas av. Ynka 50 centimeter faller det i genomsnitt under perioden. Somrarna är som somrar är mest i medelhavsområdet. Sol, sol och åter sol.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida