Turistguide Curacao
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Curacao

Shopping
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

 

 

 

Turistguide Curacao
Curaçao är en fantastisk ö, charmig och med mycket karisma. Den tillhör de nederländska Antillerna, några mil norr om Venezuelas kust och bildar tillsammans med Aruba och Bonaire de s k ABC-öarna. Huvudstaden Willemstadt finns med på FN:s världsarvslista och har en av de livligaste hamnarna i den här delen av världen. Kanalen som leder in till naturhamnen kantas av hus med holländsk arkitektur och karibisk färgsättning i glada pastellfärger. Hela stan är helt unik och det är en fröjd att bara strosa omkring. Är du kulturellt intresserad kan du välja mellan en handfull intressanta museer.
Här bor det 150.000 invånare. Språk: Papiamento och nederländska är officiella språket men engelska och spanska är användbart.

Sol, bad och dykning
Curaçao är det perfekta sol- och badresmålet med en medeltemperatur på runt 27 grader, både i luften och i vattnet. Kusten kantas av ett pärlband av små vita och välskötta stränder med trevliga beach clubs, som har all komfort. Det finns fantastiska möjligheter för dykning och snorkling, och i akvariet kan man simma med delfiner och se både sjölejon och hajar. Det finns många trevliga restauranger och det är bara att välja ”kök” – här serveras mat från hela världen, från afrikanskt och arabiskt till italienskt och indonesiskt. På kvällarna roar man sig på något av öns casinon, i barer och på nattklubbar.

Bad
Det finns ett 30-tal sandstränder runt ön. På en del av dessa tar man ut en entréavgift om ca 2–3 USD per person och dag.
Sport
Dykning, snorkling och djuphavsfiske. Olika vattenaktiviteter på stränderna. Ridning. Det finns också en 18-håls golfbana.
Mat & dryck
Stort utbud av både inhemska och internationella restauranger. Lunch från 50:-. Tvårättersmiddag från 110:-.

Unika hotell
Ving vågar påstå att Ving har ett hotellprogram på Curaçao som saknar motstycke. Bland annat kan de erbjuda unika Kura Hulanda inne i Willemstadt. Det är inrett i det som en gång var den gamla slavmarknaden och som nu är både hotell och museum. Inte det lyxigaste hotellet, men med oslagbar atmosfär! De har också högklassiga hotell vid de fina stränderna några kilometer utanför centrum.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida