Turistguide Costa Rica
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Costa Rica

Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Costa Rica
Costa Rica är en unik pärla bland Centralamerikas länder med mängder av exotiska naturupplevelser. Landet har lyckats bevara sitt rika djur- och växtliv och det är tydligt att costaricanerna känner glädje och stolthet för sitt land.

I det lilla grönskande landet odlas bananer, kaffe och andra tropiska grödor. Under de senaste åren har ekoturismen blomstrat och är nu en av de största näringarna i Costa Rica. Regeringen ha dock infört begränsningar som reglerar hotellens storlek och antal. Djur-och växtlivet skyddas i 26 nationalparker, som tillsammans utgör elva procent av landets yta. Utöver den fantastiska naturen med majestätiska regnskogar, aktiva vulkaner och härliga stränder bidrar lokalbefolkningen till att göra semesterupplevelsen till något alldeles speciellt. Costaricanerna är kända för sin hjälpsamhet och glada sinnelag. Det är en leende befolkning som välkomnar dig med öppna armar. Costa Ricas yta är 51 000 km2 och invånarantalet är ca 4 miljoner.

Pacific Coast
Underbara sandstränder, frodig regnskog och mäktiga vulkaner. Välkommen till Pacific Coast - ett tropiskt paradis!
På Pacific Coast finner du ett härligt klimat och Costa Ricas bästa sandstränder. Det finns såväl vita sandstränder med kristallklart vatten som lockar till bad och segling som stränder med mörkare sand och större vågor som lämpar sig utmärkt för surfaren. Naturen är storslagen med lummig regnskog runt hörnet. Pacific Coast ligger i Guanacaste i nordvästra Costa Rica. Tamarindo har ca 2 000 invånare.

Geografi
Costa Rica är det andra minsta landet I Mellanamerika efter El Salvador. Landet är långsmalt med Stilla Havet till väst och det Karibiska havet på östra sidan. Nicaragua är grannland I norr och Panama I söder. Costa Rica har ett tropiskt klimat och därför också en regnperiod. Landet är mycket grönt och frodigt med regnskogsområden.

Bästa restidUr vädersynpunkt är perioden från slutet av december till mitten av april den bästa tiden att besöka Costa Rica. Under denna tid regnar det nämligen inte. I gengäld måste man då stå ut med höga hotellpriser och många turister. Costa Rica kan mycket väl besökas under resten av året. Om man står ut med regn kan man då få en mycket billigare och lugnare resa.

Utflykter & sevärdheter
Du kan också besöka någon av områdets nationalparker och imponerande vulkaner, Miravalles, Rincón de la Vieja eller Tenorio. Vägen upp kantas av varmvattenkällor, gejsrar och blåfärgarde laguner som inte lämnar någon oberörd.

Mat och dryck
Maten I Costa Rica är enkel. Ris och bönor är två ingredienser som är bas I de flesta maträtter. Gallo pinto är en nationalrätt som består av stekt ris och svarta bönor. Annars serveras det ofta kyckling till riset (Arroz con pollo). Nationaldrycken i Costa Rica är kaffe, pröva grano d'oro.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida