Turistguide Cooköarna
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Cooköarna

Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Cooköarna
Det är inte bara solen och det ljumma vattnet som värmer på Cooköarna – även människorna gör det, med spontanitet, gästfrihet, livsglädje och ständiga leenden.
Ögruppen har fått sitt namn efter sin berömda upptäckare James Cook, och består av 15 mindre öar med sammanlagt knappt 20 000 invånare och är sedan 1965 en självstyrande ögrupp som tillhör Nya Zeeland. Huvudorten heter Avarua och ligger på Rarotonga, och här har bla Ving flera utmärkta hotell att erbjuda. Fridfulla Aitutaki är en annan fantastisk ö vi verkligen rekommenderar.
Öarna kan delas in i en nordlig och sydlig grupp, där de sydliga är de mest befolkade och mest besökta av turister. Cooköarna är beläget i södra Stilla havet, nordost om Nya Zeeland mellan Franska Polynesien och Fiji.

cooköarna

Historia
Den första europeiska upptäckten skedde genom den spanske upptäckresaren Álvaro de Mendaña som siktade en av öarna - Pukapuka år 1595. Efter de finns inga tecken på europeisk närvaro på närmare 150 år innan kapten James Cook upptäckte och kartlade mycket av öarna under sina expeditioner 1773 och 1777. Cook gick bara iland på en av öarna under sina expeditioner och de var den obebodda lilla atollen Palmerton. De första européerna att sikta den största av Cooköarna - Rarotonga var myteristerna på Bounty som seglade genom Cooköarna.

Aitutaki
Aitutaki kallas ibland för världens vackraste atoll. Med VingFlex bor du fantastiskt fint precis bredvid havet.
Oförstört och makalöst vackert. Så kanske man bäst kan beskriva Aitutakis natur, stränder och kristallklara bad- och dykvatten. Som besökare sliter man sig ogärna från strandlivet, men när rastlösheten till slut tar över är det främst havets alla möjligheter som lockar. Förutsättningarna för vattenaktiviteter är de allra bästa, och de mest populära är segling, fiske, snorkling och dykning.

Boende vid stranden
Med VingFlex har du chans att bo riktigt fint, direkt vid en kritvit och mycket inbjudande sandstrand. Hotellet heter Pacific Resort och erbjuder både bungalows och rum med omedelbar närhet till stranden. Mer avslappnat kan det knappast bli, och är du romantiskt lagd lär du också stortrivas. Faktum är att många väljer att gifta sig just här.

Rarotonga

Rarotonga– drömresmålet för många strandälskare och dykfantaster
Rarotonga är omgiven av koraller och därför ett utmärkt resmål för snorkling och dykning. Och stränderna är kanske de finaste du sett.
Trots att den räknas som huvudö på Cooköarna är det inte mer än 35 kilometer runt, och att utforska den är inte särskilt ansträngande. Men det kan ta tid. De sagolika sandstränderna som dyker upp längs vägen lockar till långa sköna uppehåll, och de allra bästa hittar du på den östra sidan, vid Muri Lagoon.

Bo direkt vid stranden
Vi rekommenderar verkligen att du utforskar livet under vattenytan när du är här, för det är fantastiska upplevelser som väntar. Ön är omgiven av koraller och området är rikt på spännande och färggranna fiskarter. Med VingFlex kan du bo direkt vid stranden, bland annat på fyrstjärniga Pacific Resort.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida