Turistguide Chile  
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Chile
Santiago

Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Chile
Chile är ett av de mest ovanligt formade länder i världen. Det är 4200 kilometer långt och inte över 180 kilometer brett. Formen betyder att landet har alla sorters klimat och olika sorters landskap. Bland annat en helt superb kustlinje längs Stilla havet och bergskedjan Anderna i den norra delen av landet. På grund av den långa kustlinjen är Chile ett utmärkt ställe att utöva olika sorters vattensport på.

Mat och dryck
Chile är med sin långa kuststräcka känd för framstående fisk och skaldjur. Deras tillberedning av fisk och skaldjur hör till bland de bästa i världen. Som resande bör man nog försäkra sig om att maten koks väl innan man äter den, på grund av maginfektioner. En annan rätt, man bör stifta bekantskap med i Chile, är Lomo a lo pobre. Det är en enorm stekt biff med stekt ägg på och till det får man massor med pommes frites. Chile har många vinproducenter, som är kända för att göra verkligt framstående viner. Utöver vin dricks det mycket Pisco i Chile. Det är sprit, som de föredrar att blanda upp med cola. Den kan vara lite sur, men smakar lite som rom och cola.

Geografi
På grund av Chiles långa form, finns alla sorters landskap i landet. De höga Anderna, snötäckta vulkaner, massor av floder, djupa klyftor, ökenområden, is fjordar, glaciärer och vita sandstränder. Landet sträcker sig från den tropiska norden, med öken och vulkaner, till den arktiska söder, med sina glaciärer och isberg.

Bästa restid
Chile kan besökas året runt på grund av dets varierande geografi. Om sommaren är kustlinjen och de många sjöområdena populära, medan bergen omkring Santiago har en dragningskraft på skidsportsintresserade om vinter. I den norra delen av landet med ökenområden kan det bli väldigt kallt om vintern, minus 20 grader, medan det om dagen är 25 grader plus.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. biljettbokningar.se kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida