Varnakusten Bulgarien
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Bulgarien
Sofia
Burgaskusten
Varnakusten

Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Varnakusten
Norra delen av Svarta havskusten bjuder på de fina badorterna Golden Sands - som är den klassiska orten, dit de första turisterna kom och Albena - som är lite elegantare.

Albena och Golden Sands är rena semesterorter med få bofasta invånare.

Stränder
Stränderna är fantastiska med gyllengul sand och är kilometerlånga. Stranden i Golden Sands är bred med finkornig sand men inte långgrund. Stranden i Albena däremot är långgrund. Söder om Golden Sands kan man hitta lite mer "privata stränder" om man vill undan turiststränderna.

Golden Sands
Bulgariens badortsliv började en i tiden i Golden Sands gång och här är det fortfarande roligast! Stranden är fyra kilometer långa och härligt bred. Här finns det gott om vattensporter att fördriva tiden med, som omväxling till sol och bad.
På kvällen kanske pubar, diskotek, barer och restauranger lockar. Här samlas ungdomar från hela Europa för att roa sig och särskilt under högsäsong är det livligt. För- och eftersäsong bjuder på lite lugnare tempo. Detfinns ett brett utbud av restauranger och tavernor med olika internationella kök och även det lokala bulgariska. Omgivningarna i Golden Sands är vackra, kuperade och grönskande och lockar till både promenader och utflykter.

Aladzjaklostret
Aladzjaklostret är ett gammalt grottkloster i två våningar som grävts ut ur 30 meter höga kalkstensväggar. Klostrets fasad är svartvit och dess väggar är målade. Ordet "aladzja" kommer från turkiskan och betyder "mångfärgad". Aladzjaklostret ligger fyra kilometet från Golden Sands.


Albena
15 km norr om Golden Sands ligger den nyare badorten Albena. Här är stranden hela sex kilometer lång och 100 m bred. Sanden är gyllengul och är fin och välstädad strand med rent och klart vatten. I Albena har barnfamiljerna ett paradis med den långgrunda stranden och bilfria gator.
Den här trevliga badorten är relativt modern. Restauranger, barer och caféer erbjuder mat och dryck till bra priser. Strosa runt på gågatan och bland strandförsäljarna och shoppa bland utbudet! Här finns välsmakande likörer och god marmelad eller välj bland andra genuina souvenirer exempelvis keramik och textilier.


Boka resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida