Burgaskusten Bulgarien
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Bulgarien
Sofia
Burgaskusten
Varnakusten

Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Burgaskusten
Sunny Beach vid Svarta havet har allt som gör semestern lyckad. Här finner du långa sandstränder, trevliga restauranger, mysiga caféer och livliga nattklubbar men inte minst är det billigt och reskassan räcker länge! Här bestämmer du verkligen själv över din reskassa! Vill du lägga dig på sparbudget kan du leva oerhört billigt. Vill du använda spenderbyxorna går det också bra. Men i vilket fall som helst räcker reskassan mycket längre än på många andra resmål! Bussar trafikerar regelbundet sträckan Elenite - Sveti Vlas - Sunny Beach.

Yta och befolkning
Sunny Beach är en ren semesterort med få bofasta invånare. Nessebar ligger på en halvö som är ca 4 km2 och har ca 10.000 invånare. Obzor har ca 2000 invånare.

Stränder
Den fantastiska stranden i Sunny Beach är sex kilometer lång och mycket bred. Långgrund och med finkornig gyllengul sand.
Stränderna i Nessebar och Elenite är långgrunda och finkorniga.
I Sveti Vlas finns flera små stränder, vissa med sand och andra med småsten.
Obzor har en 6 km lång sandstrand.

 

Sunny Beach
I Sunny Beach finner man soltörstande svenskar, norrmän, fransmän, engelsmän tyskar, nyrika ryssar, barnfamiljer och hålligångare. Sunny Beach har EU:s utmärkelse "Blå flaggan" för rent badvatten. Stranden hålls i trim med sandharvning och städning varje kväll. Här finer du vattenaktiviteter som: vattenskidor, vattenskoter eller den lite lugnare bananbåten. På flera olika platser finns det barnpooler och vattenrutschkanor. Oavsett var du bor inom området har du stranden på gångavstånd.
Törsten eller hungrig? Här finns restauranger, barer och caféer ända nere på eller omedelbart bakom stranden.
Den som vill ha hålligång hittar det också. Här finns barer, diskotek, nattklubbar och dansrestauranger. Samtidigt är det ett tryggt resmål för barnfamiljer.

Sveti Vlas och Elenite
Sveti Vlas, den lilla orten vid havet fem kilometer norr om Sunny Beach har upptäckts av allt fler resenärer. Sveti Vlas har vuxit snabbt den senaste tiden men den bulgariska charmen finns bevarad. Här ligger fina hotell, några restauranger och flera små stränder.
I en bukt ytterligare sex kilometer norrut ligger Elenite, en välskött och trevlig hotellby. Här har man skogen på ena sidan och havet på den andra. Sandstranden är lång och fin, och det finns gott om sportaktiviteter.

Nessebar
Nessebar är ett resmål med karaktär som även finns med på Unescos världsarvslista och ligger ca 5 km söder om Sunny Beach. Nessebar består av en ny och en gammal del. Mest känd är den gamla delen som är vackert belägen på en halvö. På dagarna fylls de charmiga kullerstensgatorna med folkmusiker, karikatyrtecknare och souvenirförsäljare. På kvällarna tar lugnet över och du kan i stillhet njuta av en god fiskrätt och lokala specialiteter på någon av de små restaurangerna.

Boka resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida