Rio de Janeiro Brasilien
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Brasilien
Rio de Janeiro

Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Rio de Janeiro
Rio de Janeiro är en av världens mest omtumlande och berusande storstäder. Här solar och badar du mitt i en stad med miljontals invånare och njuter av ett oändligt utbud av shopping, restauranger, sevärdheter och nöjen.

kristusstatynRio de Janeiro ligger vackert inkilad mellan höga berg och den blå Atlanten. Bäst utsikt över staden får man från toppen av Corcovado, 709 möh, där den berömda kristusstatyn breder ut sina armar och skyddar staden och dess omgivningar. Rio var Brasiliens huvudstad mellan 1763-1962 och efter det tog Brasilia över den rollen. Trots det har Rio behållit sin status som en kulturell storstad med ett stort utbud av konstmuseer, vackra parker och trädgårdar och musikupplevelser av alla dess slag. Det bor ca 11-14 miljoner människor i Rio de Janeiro.

Copacabana och Ipanema
Rio de Janeiro består av flera stadsdelar I Copacabana och Ipanema finns allt, mängder av restauranger med olika typer av menyer och prisklasser. Frukosten i Rio består oftast av frukt och färskpressad juice. Till middag rekommenderar vi att ni provar en Churrascaria, dvs en köttrestaurang. Shoppingen erbjuder allt från fyndbutiker till exklusiva modeaffärer. När natten sänker sig vaknar stadens nöjesliv. Ett pulserande och virvlande nattliv som omfattar allt från sambaklubbar, eleganta pianobarer till glittriga diskotek och nattklubbar med levande musik. Rio-bon går aldrig ut före elvatiden på kvällen, så du kan själv anamma den livsstilen och njuta en god middag på kvällen i lugn och ro innan du går på diskotek. Copacabana och Ipanema är mest berömda för de milslånga, breda sandstränderna. Förrutom att sola, bada och koppla av, spelar man även fotboll, spontandansar och tränar på stränderna. En given mötesplats för Rio-borna själva på deras lediga dagar.

Stränderna
Brasilens kustlinje erbjuder många fantastiska stränder med finkornig vit sand. De allra bästa stränderna hittar du i badorten Porto de Galinhas. Copacabana är en av världen mest berömda stränder. Bred och med finkornig sand. Ipanemastranden har också fin sandstrand. Höga vågor och undervattensströmmar förekommer.

Karneval
Man firar karnevaler i hela landet, men det är i kuststäderna det svänger rejält och då först och främst i Rio de Janeiro. Karnevalen infaller alltid 40 dagar före påsk. Att uppleva en karneval i Brasilien är en oförglömlig upplevelse.

Boka Resa
Transfer
Från flygplatsen som ligger ca 20 km utanför Rio de Janeiro så tar det ca 45 minuter till första hotell.

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida