Turistguide Belgien
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Belgien

Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Belgien
Bryssel är huvudstaden i Belgien.

Kultur
Belgien har tillsammans med Frankrike en rik tradition av tecknade serier, se bland andra Tintin, Smurfarna, Finn & Fiffi, Lucky Luke.

Mat
Belgien är känt för pommes frites (gärna serverat med majonnäs), våfflor, belgisk choklad och belgiskt öl.Bryssel
Staden är funktionell huvudstad för EU, och säte för Europeiska kommissionen samt Europaparlamentet (det sistnämnda tillsammans med Strasbourg). I staden finns även Natos huvudkvarter.

Waterloo
Waterloo är en stad i mellersta Belgien, 12 kilometer söder om Bryssel. Den 18 juni 1815 utkämpades här ett slag, där Napoleon slutgiltigt besegrades. Uttrycket att möta sitt Waterloo hänför sig till denna händelse.

 

Antwerpen
Antwerpen är en hamn- och industristad i norra Belgien med omkring 450 000 invånare. Genom staden flyter floden Schelde.
Staden är centrum för diamanthandel och diamantförädling. Antwerpen har också sedan 1990-talet ett visst rykte som modestad. Till sevärdheter och turistattraktioner räknas Antwerpens zoo, som hör till världens äldsta. Antwerpen grundades runt år 800.

Gent
Två av stadens främsta sevärdheter är borgen Gravensteen, byggd 1180, och den gotiska katedralen Sint-Baafs, i vilken man kan beskåda Gentaltaret, utfört 1420-1432. Stadens järnvägsstation är en av Belgiens mest trafikerade och även om Gent ligger i inlandet så har staden en hamn, som står i förbindelse med Nordsjön via Gent-Terneuzen kanalen.

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida