Turistguide Barbados
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Barbodos

Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Barbodos
Om du tycker om sommar och sol kommer du att älska Barbados. Västkusten bjuder på långa, vita sandstränder och ett turkost hav och östkusten är vigd åt vattensport som t.ex surfing.

Barbados är Västindiens soligaste ö med massor av sommar och sol. Det regnar sällan. Förutom långa sandstränder, vackra korallrev och vattensport hälsar Barbados alla turister välkomna till bekvämligheter och ett färgrikt nattliv. Huvudstaden heter Bridgetown.

Geografi
Ön är 34 kilometer lång och 23 kilometer bred och är den östligaste av de östkaribiska öarna. Trots sin ringa storlek är landskapet mycket varierande. Västkusten har långa vita sandstränder och korallrev. Korallrevet fungerar som ett naturligt filter för vattnet, vilket gör att Barbados är omgivet av en av de renaste havsvattnen i världen. I öst är kusten dominerad av klippor och vågorna är ofta höga. Barbados är ganska flackt med högsta punkt i Mount Hillaby (340 m).

Bästa restid
Barbados kan besökas året runt. Vädret är behagligast från december till maj, då det är lite svalare och torrare än under sommarmånaderna. Högsäsongen innebär många turister och högre priser än på sommaren.

Mat och dryck
Barbados restauranger är kända för att servera utmärkt mat, en blandning av europeiskt/brittiskt från kolonialtiden och afrikanskt, som slavarna förde med sig. Flygfisk är en av öns specialiteter och serveras kokt, bakad, stekt och ångkokt på de flesta restauranger. Här serveras både gott vin och öl. De flesta drinkarna, baserade på lokal rom, är mycket populära . Handikappade resenärerHandikappanpassningen är bristfällig på Barbados. Planerar man att resa dit är det en bra idé att kontakta de ställen man tänker besöka. Personal på hotell och attraktioner brukar vara hjälpsamma både med information och hjälp.

Boende
Det finns många möjligheter för övernattning på Barbados. De flesta lyxhotellen ligger längs med öns västkust. De lite billigare är i stor utsträckning placerade åt sydväst och öst. Det finns även campingplatser. CampingDet finns några få campingplatser på Barbados. Utanför dessa är det endast tillåtet att campa om man deltar i organiserade turer.HotellDet finns många olika sorters hotell, allt ifrån små familjeföretag till stora internationella kedjor. De dyrare hotellen ligger oftast på västkusten, medan de billigare ligger åt sydväst. Bed og breakfast eller pensionatLängs med syd- och östkusten ligger en hel del gäststugor, vilka är ganska billiga och ofta möblerade. Övrig övernattningAtt hyra en lägenhet är mycket prisvärt och utbudet är stort. Allt ifrån små ettor med kokvrå till stora och välutrustade lägenheter. De flesta lägenheterna finns på sydkusten men även på västkusten finns det lägenheter.
En annan möjlighet till övernattning på Barbados är att hyra en villa. Det finns gott om villor på västkusten och de ligger ofta i anslutning till rekreationsområden med swimming-pool och tennisbanor.

Utflykter & sevärdheter
Carlisle Bay-området (Barbados)
Havet som omsluter Barbados sprudlar av liv. Här finns vackra korallrev med sjöhästar, färgrika fiskar och havssköldpaddor. Carlisle Bay är ett av de många ställen på Barbados där snorkling och dykning är fantastiskt. Det är lätt att hyra utrustning och komma med på guidade turer.

Sam Lord slottet (Barbados)
Sam Lord's Castle ligger på sydkusten och här kan man höra många spännande historier. En av dem berättar att Sam Lord hängde ut lyktor inne på ön, så att skeppens besättningar trodde att de tryggt närmade sig land. När de sedan gått på grund, gick Sam Lord ut för att plundra skeppet och förde allt av värde tillbaka till slottet. Idag är slottet fyllt med målningar och antika möbler.

Sunburry Plantation House (Barbados)
Detta 1600-tals hus är rikt på atmosfär. De tjocka väggarna består av lokal korallsten och sten som engelsmännen hade med sig från hemlandet. Invändigt är den koloniala stilen bevarad med massor av antikviteter, många av dem tillverkade av mahogny från Barbados.

Barbados Museum (Bridgetown)
På Barbados Museum utställs möbler, konst och andra föremål från det gamla Barbados, och museet är ett utmärkt val om man vill få inblick i Barbados historia.

Bridgetown Synagogue (Bridgetown)
Detta är en fascinerande synagoga, faktiskt den äldsta på västra halvklotet. Den ligger på samma plats som en tidigare synagoga byggd af brasilianska judar.

Bridgetowns strand (Bridgetown)
Om man är trött efter några dagars intensiv sightseeing, kan det vara skönt att sola och bada på stranden i Bridgetown. Västkustens sandstränder sägs vara bland världens bästa.

Barbados Tourism Authority
Habour Road
Bridgetown
Barbados
Telefon: +1 (246) 427 2623
Fax: +1 (246) 426 4080
E-post: btainfo@barbados.org

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida