Turistguide Bahamas
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Bahamas

Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Bahamas
Här sjuder det av liv nästan dygnet runt och det finns billig taxfree shopping. På dagarna njuter du av Bahamas bländande vita stränder och korallreven i det kristallklara turkosa vattnet.
Bahamas är en stat bestående av en kedja av ett stort antal öar, varav 30 är bebodda, i Västindien, mellan Florida och Kuba. Nassau är huvudstaden och största stad i staten Bahamas med omkring 180 000 invånare. Staden är belägen på ön New Providence. Nassau grundades av britterna vid 1600-talets mitt, och kallades då Charles Towne, men 1695 ändrades namnet till Nassau.

B i m i n iHistoria
När Christopher Columbus för första gången satte sin fot i Nya världen 1492 landsteg han på en ö, förmodligen ön San Salvador, i Bahamas. Då beboddes Bahamas av tainoindianer. Tainoindianer härstammade från nordvästra Hispaniola, Jamaica och nordöstra Kuba och de flyttade till södra Bahamas under 600-talet. De verkar ha bosatt sig i hela ögruppen omkring 1100. Då Columbus anlände kan där ha funnits ända upptill 40 000 invånare.

Tainoindianerna deporterades till Hispaniola som slavar, och inom två decennier upphörde tainoindianerna att existera i samhället. antingen blivit slavar, flyttat därifrån, gift in sig i andra familjer eller dött i krig eller sjukdom. Efter att tainoindianerna dött ut låg Bahamas obefolkat fram till att engelska bosättare anlände från Bermuda år 1650. Dessa byggde bosättningar på en ö de kallade Eleuthera, efter det grekiska ordet för frihet.

Andros imagePirater
Bahamas var i slutet av 1600-talet och början av 1700-talet det viktigaste tillhållet och fristaden för pirater, speciellt Providence var en beryktad mötesplats. Pirater och innan dem kapare fann de många öarna och sunden mellan dem speciellt lämpliga att gömma sig undan fienden.

De legendariska piraterna Svartskägg, Anne Bonney och kaparen Henry Morgan har alla någon gång använt Bahamas som bas. I mer än 70 år hade piraterna kontrollen över ögruppen som i praktiken inte löd under någon annan flagga än Jolly Roger. Rykten gör gällande att det fortfarande finns skatter begravda på öarna.

 

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida