Australiens flagga Sydney Australien
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Australien
Sydney
Canberra

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Sydney
Sydney har utvecklats på ett fantastiskt sätt. Från 1788 och sextio år framåt användes området som straffkoloni av britterna. Idag bor fyra av Australiens nitton miljoner invånare i Sydney. Sommar-OS 2000 betraktades av de flesta som en stor succé, men vad många inte känner till är att Canberra och inte Sydney är Australiens huvudstad.

 

OperahusetOperahuset
Idag är operahuset Sydneys stolthet, men byggandet var komplicerat, både tekniskt och politiskt. 1966, efter sju års byggande hoppade arkitekten Jørn Utzon från Danmark av, och huset stod inte klart förrän 1973, efter fjorton års byggande. Egentligen är det inte ett hus utan tre, nämligen ett konserthus, en opera och en restaurang. På operahusets egen sajt kan man läsa mer om dess historia och aktiviteter. Operahuset är täckt av gräddgula och vita kakelplattor från Höganäs i Sverige.

Sydney TowerDet finns mycket att göra i Sydney. Sydney har ett mycket bra utbud av restauranger för alla smaker, antagligen för att befolkningen utgörs av 140 etniska grupper. Priserna är lägre än i Sverige. Australien har många unika djurarter såsom koalor, näbb- djur och kängurur. Dessa kan beskådas på Taronga zoo.
Det finns också hajar (vilket lär vara anledningen till att australiensare simmar så fort), dessa ses bäst på Sydney Aquarium.
I området Darling Harbour ligger förutom Sydney Aquarium även en IMAX biograf med världens största filmduk samt en massa restauranger. I närheten ligger också Chinatown och en marknad, monorail-tågen avgår var fjärde minut i en slinga med sju stationer. Sydney har 342 soldagar per år och Bondi Beach är nästan lika känt för sina surfare som Waikiki i Honolulu. Om du hellre surfar på internet vimlar det av internet kaféer.

I Circular Quay (halvmånehamnen) möts båtar, turister, Sydneybor, land och hav. På både strandgrillar och i restauranger tillagas välmarinerad barbeque, och på restauranger med beteckningen B.Y.O (bring your own) går det bra att ta med egen flaska vin eller något annat att dricka.

Sydney är omringat av nationalparker och det är nästan lättare att komma nära djurlivet här än i en djurpark. Bara en timmes resa från city kan man skåda koalor högt uppe i eucalyptusträden.

Klimatet är med nordiska mått mätt bra och behagligt året om, någon riktig vinter finns inte. Den något kallare årstiden infaller när vi på norra halvklotet har sommar.

Till Sydney reser alla typer av resenärer, det finns något för både ryggsäcksfolk och för lyxglobetrottern. Vare sig man stannar i Sydney eller låter staden bli en port in till det övriga resvänliga Australien.

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida