Turistguide Buenos Aires Argentina
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Argentina
Buenos Aires

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

Fakta
Folkmängd: 37 milj.
Huvudstad: Buenos Aires
Språk: Spanska
Valuta: Peso (ARS)
Säsong: Året runt
Flygtid: 17-19 h
Tidskillnad:Svensk -4 h

 

 

 


Turistguide Buenos Aires
Argentinas fantastiska huvudstad där det bästa av Sydamerika och Europa möts. Kombinera gärna med Brasilien. Argentinas och tangons gränslösa huvudstad som fött personligheter som Che Guevara och Maradona. Här finns allt från det sköna klimatet och kulturen på operascener och i konstgallerier till billig shopping och passionerad atmosfär på stadens tangoställen. Argentina är Sydamerikas näst största land med Pampas i öster, Anderna i väster och Patagonien i söder. Till för ett par sekler sedan var landet en spansk koloni. De europeiska influenserna finns kvar i huvudstaden Buenos Aires och hos människorna – de flesta invånarna har spanska eller italienska rötter. Ett tips! Bo på en riktig Estancia. Vi ordnar både transport och boende åt dig.

Magnifika mausoleer
Buenos Aires ligger vid Rio de la Platas södra strand. Av 37 miljoner invånare bor hälften i Buenos Aires-området. Själva stadskärnan kallas för Microcentro, den ligger inom någon kilometers radie från den 70 meter höga obelisken vid Avenida 9 de Julio, som restes när Buenos Aires firade 400-årsjubileum år 1936. Barrio Norte och Recoleta är de mest exklusiva stadsdelarna med fina hotell och chica krogar. Mest känt är Recoleta för sin begravningsplats med sina magnifika mausoléer, där bland andra Evita Perón är begravd.

Tangon
I den gamla stadsdelen San Thelmo söder om Plaza de Mayo skapades den melankoliska och sensuella tangon för 130 år sedan och här kryllar det av tangoställen. La Boca, de gamla hamnkvarteren där de italienska hamnarbetarna bodde på 1800-talet är idag en färgsprakande stadsdel, med sina starkt kolorerade husfasader. Även här finns det många tangobarer. Försök att undvika de stora tangoshowerna och fråga istället efter en bra milonga, som de riktiga tangoställena kallas.

Fotboll och parillas
De flesta argentinare är svaga för det lite sofistikerade och för artighet och hövlighet. De klär sig snyggt när de går ut. Och så är de hämningslöst fotbollstokiga. Besöker du Maradonas hemstad måste du bara gå och se en fotbollsmatch. Och kanske köpa fotbollsskor. Eller riktiga tangoskor. Shoppingen är mycket billig!
Argentina är berömt för sina parillas, stekhusen där du kan äta dig mätt på den mest superba argentinska oxfilé och dricka ett gott inhemskt vin till för ett lågt pris. Café- och restaurangkulturen är hög och argentinarna älskar att umgås över en bit mat. Middag äter man sent, aldrig före nio på kvällen.

VingFlex reguljära resor ger dig full valfrihet att skräddarsy din resa precis som du vill ha den. Vill du ha en färdigpaketerad resa? Läs mer om dem under Sol & bad i huvudmenyn genom att klicka på bannern nedanför.

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google

Boka Resa

För att söka avgångar från fler orter och boka flygresan till bästa pris - använd sökmotorn!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida