Turistguide Argentina
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Argentina
Buenos Aires

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

Fakta
Folkmängd: 37 milj.
Huvudstad: Buenos Aires
Språk: Spanska
Valuta: Peso (ARS)

 


Turistguide Argentina
Få länder kan uppvisa sådana kontraster som Argentina. Här kan man kryssa bland jättelika isberg, vandra genom fuktdrypande regnskogar och rida över den stora mäktiga pampasslätten. Den fantastiska huvudstaden Buenos Aires bjuder på allt för alla smaker, från operascener, konstgallerier och fotboll till billig shopping och passionerad atmosfär på stadens tangoställen. Argentina var länge en spansk koloni och i huvudstaden märks de europeiska influenserna -de flesta invånarna har spanska eller italienska rötter. Café- och restaurangkulturen är hög och argentinarna älskar att umgås över en bit mat. Landet gränsar till Bolivia, Brasilien, Chile, Paraguay och Uruguay.

Argentinas landskap finns i otroligt många sorter, dom brukar säga att Argentina är ett kontrasternas land. I landet finns såväl subtropiska regnskogar till särskild stora träskmarker och vindpinade kalla kuster. Det är ungefär 340 mil mellan norr och söder.

Historia
Argentina var en spansk koloni till 1816, då landet blev självständigt. Ända fram till upplevde Argentina interna motsättningar mellan dels konservativa och liberaler, dels politiker och militären. 1946-55 var Juan Perón president och han återkom på posten 1973 men avled 1974. Han efterträddes då av sin fru Isabel Perón men hon störtades av en militärjunta 1976. Militärdiktaturen försvagades efter nederlaget i Falklandskriget 1982 och sedan 1983 års val har Argentina varit en demokrati.

Idrott
Argentina är ett av världens största fotbollsländer och Argentinas fotbollslandslag har vunnit VM i fotboll två gånger (1978, 1986) och varit i final ytterligare två gånger. Man vann även OS-guld i fotboll för herrar i Olympiska sommarspelen 2004 i Aten i Grekland. Argentinska klubblag som CA River Plate och CA Boca Juniors har haft framgångar internationellt. Fotbollsstjärnan Diego Maradona har en mycket stor popularitet.

Argentina har också haft framgångar inom basketboll och vann OS-guld i basketboll för herrar vid Olympiska sommarspelen 2004 i Aten i Grekland. Andra framgångsrika sporter är: Tennis, hästpolo, rugby, landhockey, boxning och golf.

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google

Boka Resa

För att söka avgångar från fler orter och boka flygresan till bästa pris - använd sökmotorn!

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida