Turistguide Antigua
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Antigua

Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

 

 

 

 

Turistguide Antigua
Antigua är en av de mest välbesökta västindiska öarna. Precis som så många andra öar i Västindien kantas den av ett pärlband av stränder 365 stycken! Klimatet är behagligt och torrt. Antigua och Barbuda är en del av Små Antillerna, som har öarna Guadeloupe i söder, Montserrat i sydväst, Saint Kitts och Nevis i väst och Saint Barthélemy i nordost. Detta är en perfekt ö för barnfamiljer, smekmånadspar och soldyrkare i allmänhet. Här har man möjlighet att hitta sin alldeles egna strand. Jolly Harbour på Antiguas västkust har förutom härliga stränder en fin 18 håls golfbana.

Det torra klimatet och turistmyndigheternas slogan "365 stränder - en för var dag på året" har starkt bidragit till det. Ön har en odramatisk natur men saknar absolut inte skönhet. På Antigua bor 65.000 människor och ön mäter 25 km tvärs över. Huvudstaden St. John´s är oerhört gemytlig och har ca 30.000 invånare. Det officiella språket är engelska. Det finns även en liten ö, Redonda, som är 1,6 km².

I charmiga huvudstaden St. John´s bor nästa hälften av öns 68 000 invånare. Tips! Besök English Harbour med Nelson´s Dockyard. Spektakulära halvön Five Islands ligger på västkusten 6 km från St. John´s. Här finns två fina stränder.

Historia
De första invånarna på Antigua och Barbuda var ciboneyer på 2400-talet f.Kr. När Christopher Columbus landsteg här under sin andra resa 1493 beboddes öarna av arawak- och karibindianer. De första européerna som bosatte sig på Antigua och Barbuda var spanjorer och fransmän. Dessa följdes av britter som gjorde öarna till en koloni 1667. På Antigua fanns sockerplantager, och där arbetade slavar tills slaveriet avskaffades 1834.
Tillsammans med ön Barbuda utgör Antigua en självständig nation sedan 1981 inom det brittiska samväldet. Ett besök i English Harbour med Nelson´s Dockyard är av historiskt intresse.

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google

Boka Resa
Till detta resmål reser du på egen hand när du bokar med ex Ving. De erbjuder endast flyg och hotell, utan resmålsservice.

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida