Ronneby
Svenska städer  
Till startsidanStartsida

Startsida
Till Länsguider
Start Svenska städer
Blekinge

Städer i Blekinge
Karlshamn
Karlskrona
Olofström
Sölvesborg

Ronneby
Historia Ronneby

Boende
Hotell
Vandrarhem
Camping

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ronneby. Foto: Claes AnderssonKyrka Ronneby. Foto: Claes Andersson

< >

Ronneby
Ronnebys kulturella tradition finns i dess puls. Oavsett om du vandrar runt i de gamla kvarteren runt 1200-tals kyrkan eller på det moderna Softcenter känner du historiens vingslag.
I Ronneby samsas de gamla traditionerna t ex Tosia Bonnadan, en marknad i juli, med den senaste informationstekniken.

Upplev Ronneby på sommaren, våren, hösten och vintern. Hela året finns det något att se och uppleva. Ronneby Brunn med Brunnsparken, en park så unik att den är föreslagen som nationalstadspark.
På vintern finns Kulturcentrum med ständigt nya evenemang.

Bonneby Brunn. Foto: Claes AnderssonBoende
Välj bland ett brett utbud av övernattningsmöjligheter i Ronneby med omnejd. Här finns allt från hotell, vandrarhem, B&B, campingplatser till stugor.

Kultur & Sevärdheter
I Ronneby finns Ronneby Brunnspark, utsedd till en av Sveriges vackraste parker. Här äger flertalet evenemang rum såsom konserter, utställningar och loppmarknad.

Mat & Nöje
Ronneby erbjuder ett urval av restauranger, caféer och pubar som bjuder in er.
Avnjut en bit mat efter shoppingen eller njut av enkopp kaffe i lugn och ro.

Natur och Parker
För den som vill bege sig ut i naturen för en promenad är valmöjligheterna många. Det finns promenadslingor runt sjöar, i skogor och naturreservat.

Gör gärna ett besök i Ronneby Brunnspark. En prisbelönad park som är en av Sveriges vackraste. En park som är vacker oavsett årstid.

Hälsobrunn. Foto: Claes AnderssonRonneby Brunn & Ronneby Brunnspark
Länge var Ronneby en berömd kurort. Från 1700-talet och fram till 1920-talet åkte man hit för att dricka hälsobringande mineralvatten och ta stärkande promenader i den vackra blekingska naturen.

Efter hand har brunnsepokens gamla trähus rustats upp. I flera av dem hyr moderna företag in sig. Den vackra brunnsparken är restaurerad och förnyad. Det tidigare brunnshotellet ersattes 1960 av ett nytt kongress- och rekreationscenter. På gångavstånd över Ronnebyån ligger företagsbyn Soft Center med Blekinge Tekniska Högskola.

I dagens brunnspark erbjuds massor med aktiviteter, särskilt under sommaren. Du kan motionera, beskåda alla de gamla fina byggnaderna eller bara njuta av de stora grönområdena och naturen.

Brunnsparken är öppen dygnet runt alla dagar hela året och det är gratis inträde.

Brunnshallarna Ronneby. Foto: Claes AnderssonItalienska villan, diriktörsvillan Ronneby. Foto: Claes Andersson

Ronneby Karön. Foto: Claes AnderssonSkärgården
Karön är den största av Ronneby skärgårds öar. Än idag lockar den forna betesholmen skaror av badgäster och turister sommartid. På restaurangen kan du äta god mat och ta en svängom på dansgolvet.

Karön nås med båt från Ekenäs, där Karöline går i skytteltrafik mellan fastlandet och ön. Har du egen båt finns en gästhamn på ön där du kan lägga till. Bilen får du lämna på fastlandet, då Karön är helt bilfri.

Den barnvänliga badplatsen med sandstrand, badhytter och brygga ligger 400 m från öns stugby. Det finns promenadstigar och iordningställda grillplatser på ön. Karön är även ett utmärkt val för fritidsfiske.

Shopping
I Ronneby finns allt du behöver. Små unika butiker och väl etablerade kedjor i hela centrumområdet, från Mairo till Brunnen. Dessutom finns här ett spännande utbud av caféer och restauranger, intressanta utställningar och miljöupplevelser i Brunnsparken.

I Ronneby är parkeringen gratis med P-skiva, slappna av med att promenera och shoppa i trevlig småstadsmiljö!

Något du söker men som inte finns här! Använd sökmotorn!

Google

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida