Olofström
Svenska städer  
Till startsidanStartsida

Startsida
Till Länsguider
Start Svenska städer
Blekinge
Karlshamn
Karlskrona
Olofström
Ronneby
Sölvesborg

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

< >

Olofström
I Olofström finns 100-tals sjöar och stora förtrollande skogsområden som är perfekta för den naturintresserade. Det finns ett stort utbud av aktiviteter såsom kanotning, cykling, vandring och fiske. Kända författare som Harry Martinson och Sven-Edvin Salje är födda i kommunen. De har i sina litterära verk inspirerats av bygdens natur- och kulturmiljö.

Industrin, som har en lång historia på orten, har efterlämnat ett mycket intressant kulturarv inom industri- och teknik. I Europa är Olofström känt för sin högteknologiska industri med Volvo i spetsen.

Kommunen har utvecklats från en bruksort till ett modernt industrisamhälle. Industrin, som har en lång historia på orten, har efterlämnat ett mycket intressant kulturarv.

Olofström har som sagt mycket att erbjuda dig som turist och besöks av ett stort antal svenska, tyska, danska och holländska turister.

Fakta
Olofströms kommun är en av Blekinges fem kommuner och här bor ca: 13200 personer. Utöver centralorten Olofström består kommunen av orterna Jämshög, Kyrkhult, Vilshult, Gränum och Hemsjö. Kommunen ligger i en sjörik skogsbygd och har över 200 sjöar. I Olofström hittar du även Halen som är Blekinges största sjö.

Aktiviteter
Olofström erbjuder ett stort utbud av aktiviteter såsom kanoting, cykling, vandring, Flottfärder, GPS- Äventyr och fiske.

Golf
Boa Olofströms Golfklubb – en vackert belägen 18 hålsbana vid Boa Nygård, centralt läge utmed väg 121 endast 10 km från Olofströms centrum och 7 km från Pukavik.
En intressant och utmanande park och skogsbana, anlagd med omsorg i ett naturligt kuperat och mycket naturskönt landskap. Par 71 bana.

Kultur och fritid
I Olofström har vi ett rikt förenings- och kulturliv. Det är bland annat det som leder till att det sjuder av aktiviteter. Det gäller inte minst utbudet av idrott och motion som är mycket stort. Här finns något för alla årstider. Fotboll, fiske, orientering, ishockey, skidåkning, innebandy, judo, ridning, tennis, golf, simning mm. Men även för den kulturintresserade finns många aktiviteter att delta i.

Fiske
Olofström och kommunen är känt för sitt fiske på Kronofiske Harasjömåla.

Äventyrsbad
Det nya äventyrsbadet, Holjebadet, hade cirka 80 000 besökare under år 2008.

Shopping
I Olofström finns ICA Maxi, Willys, Lidl och Netto.

Holje marknad
Holje marknad är en stadsfestival och marknad som anordnas i centrala Olofström i slutet av maj varje år. Marknaden erbjuder flera hundra knallar, åkattraktioner och artistuppträdanden. På Holje marknad brukar det även anordnas tävlingar. Bland annat tävlar kommunens ungdomar i Drogfighten. Varje år besöker över 10 000 personer marknaden.

 

 

Något ni söker men som inte finns här! Använd sökmotorn!

Google

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida