Kiruna
Svenska städer
Till startsidanStartsida

Start Turistguider
Till Länsguider

Start Svenska städer

Kiruna
Sevärdheter
Kiruna-Lappland
Boende

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Kiruna
Området kring Kiruna erbjuder ett fantastiskt skiftande landskap, allt ifrån fjäll med kristallklara små sjöar och björkskog till urgammalt skogslandskap med forsande älvar och bärrika myrar. Här kan du göra dagsturer eller vandra längre sträckor på egen hand, längs någon av de välmarkerade lederna, till fots på sommaren och med skidor på vintern.

Magiska och annorlunda upplevelser!
Åk utförsskidor under midnattssolen eller hundspann i polarnatten. Spela golf på en av världens nordligaste golfbanor eller besök ICEHOTEL och sov på en bädd av varma isolerande renskinn.

Spännande kulturer!
I Kiruna kommun har du möjlighet att på flera platser uppleva och ta del av den samiska kulturen och dess vardag. Genom att vistas här lär du dig också mycket om Kirunas korta men intensiva historia. Passa på att besöka världens största underjordsgruva och norra Europas enda civila rymdstation.

Fiske!
Med 6 fritt forsande älvar och 6200 sjöar finns vatten för alla smaker. Även i centrala Kiruna, i sjön Luossajärvi, kan du pröva fiskelyckan, då efter harr och öring. Eller varför inte ligga på isen en strålande vårvinterdag och pimpelfiska?

Shopping & Service
Att köpa med sig en souvenir hör för många till ett av de stora nöjena vid resor. I Kiruna finns mycket att välja emellan, framför allt hantverk i både traditionell och ny design, exempelvis det lappländska och samiska slöjd-hantverket.

Givetvis finns ett stort utbud av moderna butiker med ett vanligt, globalt förekommande utbud, men också specialinriktade sådana där du till exempel hittar lämpliga kläder och produkter för klimatet och utomhus-aktiviteter.

För den som vill ta med något speciellt hem i delikatessväg finns utsökta chokladpraliner tillverkade i Kiruna och med smak
av vilda bär som hjortron, blåbär och lingon. Renkött i alla dess former, är också unika delikatesser att ta med sig.

Boende
I Kiruna erbjuds många spännande boendealternativ.
Välj mellan rum av is och snö, rum med stads- fjäll- eller sjöutsikt. Lavvo, ark, vandrarhem, "Norrskensstugor" med glasat tak och hotell med fullständiga rättigheter. Du kan också sova med bara tältduken mellan Dig och norrskenet.

Bo i den 500 år gamla landsbygden i Östra Kiruna eller bland de orörda fjällen längs med Nordkalottvägen.

Ta dig till ditt boende till fots eller på skidor, med helikopter eller skoter, med buss, tåg eller bil. Hur du än tar dig dit så kommer du att känna dig väl mött!

Mat & dryck
Passa på att njut av våra lappländska delikatesser när ni är här. Prova "souvas på gauko" och "renkok", två kulinariska upplevelser. Njut av älgkött, ripa och röding, allt hämtat från naturen utanför dörren. Tillsammans med japansk shii-take svamp odlad i LKAB gruvan får ni en exotisk upplevelse. Avsluta middagen med färska hjortron.

På Icehotel Restaurant kan du dessutom få maten serverad på en tallrik av is! I denna del av världen finner ni även renkött på menyn när ni besöker caféer och hamburgerbarer!

Konferens
I Kiruna kommun finns alla möjligheter för en stärkande, inspirerande och annorlunda konferens.
Kombinera din konferens med hundspannsturer, både sommar och vinter, vandringar i fjällen, besök i rymden och i underjorden.

Lär dig om den samiska kulturen, följ med till visten och samebyar och ta del av det samiska vardagslivet.
Den helhets upplevelse som ni är ute efter hittar ni i Kiruna Lappland där möjligheterna är många.

Se & upplev Kiruna - för alla som älskar snö

Slädhundarna ylar av glädje över att äntligen få ge sig iväg. Lugnet infinner sig så snart spannet kommer i rörelse, det blir nästan alldeles tyst. Det enda som hörs är flåsandet från hundarna och slädens medar mot snön. Vinden biter i kinderna, luften du andas är ren och klar. Känn stressen rinna av och låt dig svepas in i den lappländska vildmar-
ken, där norrskenet mot den vita snön och månens sken är det enda ljus som lyser upp vägen framför dig.

Kiruna är till för hela familjen. Barn älskar snö, men vem säger att bara barn får åka i pulkbacken eller göra snöänglar... En höjdpunkt är att ta med familjen på en skotertur med gott fika över öppen eld, eller göra ett besök hos den samiska kulturen och kanske få mata renarna. ICEHOTEL med alla vackra isskulpturer, fascinerar gammal som ung.

När vårsolen sedan sakta börjar värma och snön ligger meterhög, då öppnar våra kända fjällanläggningar med Sveriges bästa skidåkning. Kasta dig utför pisterna, gå på tur eller prova snöskor. Det är förresten nu som isfisket är som bäst.


Ditt besök hos oss blir vad du själv gör det till. Men harmonin, den rena luften och den storslagna naturen, kommer du aldrig ifrån. Den finns där och bara väntar på att du ska komma och ta del av den.

 

Sommar i Kiruna
I nordligaste Lappland, 200 kilometer norr om polcirkeln ligger Kiruna, mjukt inbäddad av skogar och myrar, mäktiga fjäll och tusentals sjöar som sakta rinner ut i vackra slingrande älvar.

Redan för 350 år sedan kom de första turisterna till vårt område, det var tre fransmän vars mål var att resa ett monument vid världens ände, ”därifrån man ser Ishavet och där universum tar slut”. När de stod där, vid änden av den vackra sjön Torneträsk, kan man förstå att de trodde att de nått sitt mål. För var någonstans, än vid världens ände, kan det vara så vackert!

Kiruna är exotiskt. Gäster från hela världen kommer än idag för att uppleva den storslagna naturen med frisk luft, vackra fjällmassiv, rent vatten och framförallt tystnaden. Tänk dig, att det enda du hör är fågelsången och den porlande bäcken, med vars kristallklara vatten du kan släcka din törst.

Midnattssolen
Var du än befinner dig i Kiruna kommun kan du uppleva den unika midnattssolen, den som lyser 100 dagar utan natt.
I slutet av augusti när kvällarna sedan blir längre, har du möjlighet att få uppleva det sprakande norrskenet, som likt en slöja sveper fram i en kaskad av färger.

Upplev Kiruna från barnens ögon. Ta med familjen och prova på guldvaskning, träffa de mysiga slädhundarna, rid islandshäst, fiska, kryp i grottor, spela golf eller glid ner längs någon av våra vackra älvar i gummibåt.

Efter en hel dag med aktiviteter kan du, på någon närbelägen restaurang, få en kulinarisk upplevelse från det lappländska köket. Från menyn erbjuds olika vilt såsom ren, ripa eller röding från området, avsluta med varma hjortron och glass.

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Något du söker men som inte finns här? Använd sökmotorn!

Google


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida