Kalmar
Svenska städer
Till startsidanStartsida

Start Turistguider
Till Länsguider

Start Svenska städer

Kalmar
Aktiviteter
Sevärdheter
Fakta Kalmar
Glasriket

Boende
Camping
Vandrarhem

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Kalmar
En gång i tiden var Kalmar Nordens mäktigaste stad. Idag är Kalmar en stad med den stora stadens möjligheter och den lilla stadens personlighet och charm. Boka resan till Kalmar, Öland eller Glasriket, allt som behövs för att göra vistelsen i turistregionen till en riktig drömsemester hittar du här.

Evenemang och utställningar
I Kalmar är det alltid något på gång! Konserter och kulturevenemang följs av utställningar och föreläsningar.
Du har väl inte missat att Kalmar får ett starkt tillskott på teaterscenen 2008? Då startar Robert Gustafsson och Peter Dalle en ny sommarteater i Krusenstiernska Gården.

Aktiviteter i Kalmar
I Kalmar med omnejd finns det någonting för alla åldrar och intressen. Sol, bad, natur, kultur, idrott och nöje – med Kalmar i centrum får du maximal upplevelse på minimal sträcka.

I Kalmar har du nära till skog, natur och hav. Gröna stråk genom staden och det blågrå ljuset över Kalmarsund uppmuntrar till promenader och cykelturer.
Eller varför inte ta en kanottur i Kalmars inre vatten med strandhugg när du har lust? Kalmar har mycket att erbjuda dig som vill njuta av natur och friluftsliv.

Var du än befinner dig i Kalmar känner du närheten till havet. Här kan du bada mitt inne i centrum eller på en lugn och undanskymd strand.

Och vill du bada i bassäng finns Äventyrsbadet, som erbjuder simhall, vattenruschbana, vågmaskin och mycket mer.

I Kalmar kan du följa allsvensk fotboll på nära håll – förra året tog Kalmar FF både cupguld och en andraplats i Allsvenskan.

Du kan dessutom spela golf, badminton, beachvolleyboll, bowling, frisbeegolf, tennis eller squash. Eller kanske föredrar du att träna på gym eller i motionsspåret? I Kalmar finns någonting för alla!
Läs mer om Aktiviteter i Kalmar

Sevärdheter
I Kalmar kan du trampa i anrika fotspår. Staden har med sin arkitektur och stadsplan, sina vallar, kullerstensgator och stenhus från 1600-talet, på ett enastående sätt bevarat minnet av svensk stormaktstid.

Upplev t.ex. Gamla Stan, som ligger precis intill Kalmar Slott, Kalmar Läns Museum med sin Kronanutställning, och Kalmar Konstmuseum, som från och med våren 2008 får nya lokaler i Stadsparken.
Läs mer om Sevärdheter i Kalmar

Nöje
I Kalmar finns det mycket att göra för hela familjen! Varför inte möta spännande utmaningar tillsammans på eXperimentLabbet, där ni på ett lekfullt sätt lär er nya saker om teknik, fysik, biologi, kemi och miljökunskap?
Krocket, minigolf, biljard, bowling och lasergame är andra exempel på aktiviteter du kan göra tillsammans med familjen, vännerna eller kollegorna.

Mat
Kalmar erbjuder den stora stadens möjligheter och den lilla stadens personlighet och charm. Här finns nöje och puls – i en vacker och historisk atmosfär.

Det är tätt med restauranger, kaféer och pubar med olika inriktning. Njut av en kopp kaffe, en enkel smårätt, småländska specialiteter eller internationell gourmetmat.

Shopping
I Kalmar hittar du allt från välkända affärskedjor till små, mysiga butiker. Flanera runt på Kvarnholmen – den vackra stadskärnan där du känner historiens vingslag – eller ta en tur till något av stadens handelscentrum.
Kvarnholmen, Kalmars charmiga stadskärna, har fått Europa Nostra-priset vid två tillfällen för sin välbevarade stadsmiljö. Här hittar du ett brett utbud av butiker, kaféer, pubar och restauranger. Allt inom promenadavstånd. Mitt inne i stan, strax intill gästhamnen, hittar du också köpcentrumet Baronen, som idag har ett trettiotal butiker och som håller på att utöka sina lokaler. Det gör även köpcentrumet Giraffen, som ligger knappt 2 km från Kvarnholmen. Och vid Ikeavaruhuset växer ytterligare ett handelcentrum fram.

Kalmar har etablerat sig som en stark handelsstad. Det började med Ikea, som öppnade sitt Kalmarvaruhus sommaren 2006. Strax därefter kom beskedet om CEBEC, den internationella grossistmarknaden, där Europa möter Kina. De senaste åren har många välkända kedjor valt att öppna butiker i Kalmar – och fler är på väg. Clas Ohlson, Jula, Lagerhaus, Citygross, Netonnet, Bauhaus och Elgiganten är bara några av dem som nyligen har öppnat eller är på väg att öppna i Kalmar.

Boende
I Kalmar med omnejd finns ett stort utbud av olika boendeformer, allt från bekvämt hotellboende och prisvärda vandrarhem till stugbyar, campingar och privatägda stugor, lägenheter och rum.

Du väljer själv om du vill bo med gångavstånd till restauranger, shopping och nöjesliv, eller om du hellre vill bo nära natur och friluftsliv.

Väljer du att bo i stugbyar har du nära till både havet och naturen samtidigt som du har tillgång till de aktiviteter och den service som erbjuds på stugområdet.

Kalmar finns ett stort utbud av olika typer av hotellboende i skilda prisklasser och storlekar. Från mysiga, mindre hotell med endast ett fåtal rum, till de lite större hotellen. Boende hotell boende vandrarhem boende camping

Fakta om Kalmar
Är en stad med cirka 60.000 invånare, varav 30.000 i tätorten. Handels- och industristaden Kalmar är i dag ett centrum för utbildning, kultur och administration. Stadens unika charm med många gamla byggnader, kullerstenar och mycket parkmark kombinerat med det attraktiva läget mellan Öland och glasriket gör att en hel del turister besöker Kalmar.
Kalmar är en stad med ett historiskt förflutet och kan därför visa upp en mängd historiska minnesmärken.
Läs mer om Sevärdheter i Kalmar

Något du söker men som inte finns här? Använd sökmotorn!

Google


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida