Turistguide Hemavan Tärnaby
Svenska städer
Till startsidanStartsida

Start Turistguider
Till Länsguider

Start Svenska städer

Hemavan Tärnaby startsida

Länsguide Lappland
SPA i Lappland

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Hemavan Tärnaby
Mitt i Lapplandsfjällen. 99 minuter från Stockholm, 4 timmar från Umeå och Östersund men bara en timme från Mo i Rana, Norge.

Hemavan och Tärnaby är två mindre orter i Västerbotten som erbjuder skidåkning på alla nivåer för hela familjen på samma skidpass!

Härlig skidåkning, bra boende och god mat
Här finns trevligt boende av olika typer, god mat och dryck samt ett stort utbud av aktiviteter. Vi erbjuder massor av snö hela vintern och välpreparerade pister. Vi lovar också att du här alltid möts med ett leende och att du blir igenkänd i byn oavsett hur lång tid du är hos oss.

Orterna skiljer sig en del i skidåkning. Tillsammans erbjuder vi allt från den snällaste barnbacke till offpist och proffsbackar. Vare sig du är ute efter spänning och adrenalin eller vill ta det mjukt och lugnt finns det en backe för dig. Du kan dessutom lätt skapa omväxlande skidåkning under din skiddag genom att hoppa på bussen, Fjällpendeln, som går mellan de två orterna.

Fjällpendeln går under högsäsong dagligen mellan Hemavan och Tärnaby. Den stannar på flera ställen på vägen.

Välkommen till norra Sveriges största skidort
Här, mitt i de storslagna vidderna, hittar du skidåkning när den är som bäst. I Hemavan Tärnaby är miljön genuin och familjär. Det finns det gott om boendealternativ - allt från stugor till hotellboende och du bor alltid i närheten av backarna. Skidbenen får sitt i de breda, välpistade backarna och extra utamningar får du i Kobåset - fantastisk offpist med roliga utmaningar för alla i familjen.

Skidskola
Våra skidskolor i Hemavan och Tärnaby vill förmedla skidglädje till våra gäster, vi vill att din skidsemester skall bli någonting alldeles extra. Ta del av våra olika skidprodukter, vad passar dig bäst? Boka en nivåanpassad privatlektion eller grupplektioner i en eller flera dagar.

Har du några frågor eller funderingar, kontakta oss gärna på 0954-301 20 (Hemavans skidskola) eller 0954-104 10 (Tärnabys skidskola).

Skiduthyrning och försäljning
Tur- och längdskidor, fjällpulkor och stighudar hittar du säkrast i Centrumhuset och den nya stora moderna skiduthyrningen i Fjällparken. Är du intresserad av att köpa din skidutrustning hos oss så har du alltid möjlighet att testa den innan du köper den. På så sätt kan du vara helt säker på att du får den skidutrustning som passar just dig! Vår kunniga personal hjälper dig självklart med detta. Vi saluför Head, Rossignol, Fischer, Salomon och Carrera

Dåligt glid eller slöa stålkanter?
Det fixar vi naturligtvis! Lämna in din skidutrustning på eftermiddagen så är den klar morgonen därefter. Många tävlingsåkare använder sig av oss för att preparera sin skidutrustning vilket säger en del om vår kunskap.

Prislistan i pdf finns att ladda ner här >>

Mat & After Ski
I utbudet av restauranger, pubar, barer och nattklubbar finner alla något som passar humöret och aptiten!

Njut av god mat på skidresan
Här hittar du ett stort utbud av restauranger och nöjesställen som ser till att du inte behöver gå hungrig eller törstig.

Maten är en viktig del av skidresan - låt oss se till att det blir en trevlig del. Lunchen i backen, den påfyllning av energi som är nödvändig för eftermiddagens aktiviteter och självklart den välförtjänta middagen i slutet av dagen, däremellan hinner du med After Ski och om du orkar väntar nattklubben eller en drink i baren.

Aktiviteter
I Hemavan och Tärnaby finns alltid något spännande att prova. Om du går in på Solkatten kan du prata med någon av våra guider som kan ta dig med på en tur upp på fjället, en skotersafari, ett helikopteräventyr eller varför inte en härlig slädtur bakom pigga hundar.

Prova något nytt!
Det finns många sätt att upptäcka fjällen på, till fots, med hundspann, skoter eller med helikopter. Ge dig ut på upptäcksfärd, det finns mycket att välja på vare sig du föredrar utstakade backar eller mer orörd natur. Hur långt du vill ta dig om dagarna är upp till dig!

Boende
Bo i lägenhet, stuga eller på hotell
- i Hemavan eller Tärnaby
Alltid nära till backarna och gratis buss mellan systemen. Boende för familjen, konferens- eller träningsgruppen. Skidpassen gäller i båda skidsystemen och bussen som går mellan Hemavan och Tärnaby tar endast 15 min enkel resa.

Välj mellan hotell med alla bekvämligheter eller stuga/lägenhet med självhushåll. Oavsett var du bor har du nära till backarna, restauranger och nöje.

Hemavan >>

Tärnaby >>

Längdspår
Med sitt snösäkra läge i Västerbottensfjällen har Hemavan och Tärnaby allt som krävs för att klassas som ett turåkningsparadis.

Njut av lugnet
Här finns 40 km preparerade, elbelysta spår och ett nästan obegränsat antal vinterleder. Kungsleden har sin officiella startpunkt i Hemavan, bara några hundra meter från Hemavans Högfjällshotell. Hemavans milspår vid Kobåset är en mäktig upplevelse i storslagen natur.

Resa Hit
Du tar dig hit med flyg, buss eller egen bil. Väljer du flyg så går det direktflyg 6 dagar i veckan, och man landar i Hemavan. Hemavan Tärnaby ligger utmed E12:an, mitt i fjällkedjan. Med bil tar du dig till Storuman och fortsätter 12 mil utmed Umeälven in i fjällvärlden. Här hittar du all slags skidåkning. Snowboard, slalom, längdskidåkning, offpist och heliski. Här startar Kungsleden som går ända upp till Abisko.

Kontakta turistbyrån om du vill veta mer, 0954-104 50

Hittar du inte det du söker? Använd sökmotorn!

Google


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida