Hagfors
Svenska städer
Till startsidanStartsida

Start Turistguider
Till Länsguider

Start Svenska städer

Hagfors
Spa i Värmland

Boende
Camping
Vandrarhem

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Hagfors
Åtta mil norr om Karlstad hittar du Hagfors, i hjärtat av Värmland. Här kan du verkligen njuta av det natursköna, fiska i älv och tjärn, åka på älg och bäversafari eller färdas genom det landskapen på cykeldressin.

Koppla av med kanotturer, bad och promenader i de djupa skogarna där t o m det oväntade händer.
Det finns någonting för alla i familjen. Vill man komma kulturen nära bjuder bygden på allt från konst och smideshantverk till bonnauktioner och kolbullekvällar.

Aktiviteter i Värmland
Värmland har med sina tusentals sjöar, stora höjdskillnader, fem klimatzoner och sitt rika djurliv, de bästa förutsättningar för olika naturaktiviteter. Här finns flera företag som gjort det möjligt för dig att komma rätt från början och de hjälper dig att uppleva äventyren under säkra förhållanden.

AB Lewa i Vildmarken Bäversafari
Safaris/Hagfors
Guidad bäversafari under kvällstid med kanot där vi ser på bäver, bäverdamm och hyddan där de bor. Vi ser också på hur bävern har fällt träd. Färden går i vatten där det också finns sjöfågel. Kaffe, te, saft till barnen och smörgås med LEWA:s vildmarkskorv ingår i priset. Alt. färd med minibuss till olika platser där vi går till fots för att se bävern och dess byggnadsverk.

Avkoppling med Vildmark i Värmland
Hagfors. Vildmark i Värmland är ett eventföretag med många härliga arrangemang och äventyrsupplevelser!

Varma bad och bastu är njutning och avkoppling för kropp och själ! I vårt eget "Vildmark Spa" badar ni i vedeldade träkar med härligt varmt vatten och utsikt över Klarälven. I anslutning till bad och bastu serverar vi gärna en smaklig middag som vi tillreder över öppen eld eller lättare tilltugg om så önskas.

Branäs- Sverigeflotten på Klarälven
Flottfärd/Hagfors
Branäs- och Sverigeflotten beläget i Likenäs, ca 90 km norr om Hagfors.

Äventyr på Sveriges längsta älv - Klarälven - känt för sina meanderlopp, bävrar, fint harrfiske och rena vatten. Här får du uppleva ett rogivnade äventyr på våra färdiga flottar eller kanoter.

På 3 eller 6 dagar flyter du 55 / 110 km genom Sveriges sydligaste vildmark med stort bestånd av älg, varg, björn och lo. Passar alla

Evenemang
I Värmland älskar de evenemang, stora som små. Åk dit och delta i musikfestivaler, opera- och teaterföreställningar, dansgalor och idrottsarrangemang. Det erbjuds tusentals olika evenemang för alla åldrar.

Kultur & Sevärdheter
Sevärt i Hagforsbygden. Från konstgalleri och museum till naturreservat och vattenfall. Här finns något för alla!

Hör du till dem som vill upptäcka något extra på semester? Vill du bli berörd och inspirerad? Då är Vämland platsen för dig! Kultur, att odla och förädla är något värmlänningarna tagit fasta på. Värmland erbjuder ett rikt utbud av sevärdheter! Det är aldrig långt till nya upplevelser.

Hagfors Industri- och Järnvägsmuseum
Ett stycke transporthistoria. Från ånglok fram till 50-talets järnväg. Världsunik ånghäst. Kuriosa från Uddeholms, Hagfors och NKLJ´s historia. Mineralutställning. Sevärdheter för hela familjen.

Café med servering av kaffe och bröd, läsk, glass, pirog och pizzabit.

Stjärnfors Kvarn, Museum
Kvarnmuseum och galleri i Uddeholm. Stjärnsfors Bruk från 1668 är Uddeholmsbolagets vagga. Brukshistoriska vandringar i området. Konstutställningar hela sommaren. Konstsmide och shop med konst, hantverk, böcker mm. Kaffeservering. Dressinåkning.

Rovdjurscentret "The Big Four"
Rovdjurscentret "The Big Four Scandinavia" finns numer inhyst i Björns Wärdshus i Råda.

Med en blandning av traditionell museiteknik och modern media för vi dig närmare de fyra största skandinaviska rovdjuren - varg, brunbjörn, järv och lodjur.

Brattfallet, Halgå
Storslaget vattenfall i Halgåns kanjon (sprickdal). Kvartärgeologiskt intressant område längs Vångans dalgång. Vandringsleder, 1 km, 2 km, 7 km, med informationsskyltar som beskriver landskapets utveckling från istid fram till våra dagar. Ruiner efter Halgå bruk. Vacker utsikt över Klarälven efter 7 km´s leden.

Mat & Nöje
Det finns många möjligheter att äta gott i Värmland. Prova "nationalrätten" nävgröt med fläsk eller njut av vad skogens skafferi har att bjuda. Du kanske bara är ute efter en snabblunch på din favoritkrog eller vill du hellre gå på vinprovning?
Låt dig väl smaka av årstidens alla primörer.

Shopping
I Värmland ökar möjligheterna till shopping för varje dag som går. Vill du spendera en dag i ett stort affärscentra? Eller handla i vackra stadskärnor med specialaffärer? Är du nyfiken på gårdsbutiker och exklusiva affärer mitt ute på landsbygden? I Värmland hittar du allt detta och mycket till.

Boende
Hur du väljer att bo under semestern är högst personligt. Söker du ett rum för natten eller är du ute efter en bas att utgå från resten av semestern? Du kanske vill prova på att campa med barnen eller bo på en flotte?

I Värmland kan du bo på vandrarhem, i stugby eller camping, såväl som på förstklassigt hotell.

Besök Värmland på vintersemester!
Här finner du roliga backar, allt från grönt till svarta och dream parks. Egna barnområden med hög säkerhet. Fina längdspår i vacker natur. Spännande utflykter som skotersafari, isfiske och långfärdsskridsko. Du kan välja att bo i fina stugor, vandrarhem eller på hotell.

Något du söker men som inte finns här? Använd sökmotorn!

Google


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida