Gävle
Svenska städer
Till startsidanStartsida

Start Turistguider
Till Länsguider

Start Svenska städer

Gävle
Utflyktsmål
Camping
Vandrarhem

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Gävle
Gävle är ”Gästriklands storstad” och residensstad i Gävleborgs län. Gävle är beläget vid kusten ca 2 timmar norr om Stockholm och har ca 92 000 invånare.I Gävleregionen finns kilometerlånga stränder vid havet ,alpin skidåkning i Kungsberget och ett nytt konserthus. Gävle är mest känt för Gävlebocken som ofta står i lågor och elithockeylaget Brynäs och här finns också äventyrsbad och en kopia av Parisoperan. Oavsett om du är i Gävle på genomresa, semester eller på konferens finns massor att göra året runt. Avstånden är korta och utbudet stort. Här hittar du massor av spännande, roliga och intressanta aktiviteter att göra året runt.

Sevärdheter
På Högbo Bruk står kocklandslaget för den kulinariska kryddan medan Gävle centrum kryddas av exotiska restauranger, och mysiga cafeér.
Barnens och djurens paradis heter Furuviksparken. En av Sveriges största djur och nöjesparker.
Naturkontakt av annat slag bjuder golfbanorna med totalt 99 hål.

Gamla Gefle
Elden lade 1869 ca 500 hus norr om Gavleån i aska. Men Söder klarade sig tack vare ån.
På 1950-talet revs stora delar av den gamla stadsdelen men en bit av den äldre bebyggelsen finns bevarad, det som idag kallas Gamla Gefle.
Det äldsta i stadsdelen är gatumönstret med kullerstensgator delvis från medeltiden. Husen är från 1700-talet och många av stadens konstnärer bor här.
I maj är det Söder-söndag och då håller Auktionhallen auktion ute på gården. Här uppe ligger också vandrarhemmet, Majas Kaffestuga och restaurangen Söderhielmska Gården.

Andra vandringsmål är Johnny Mattssons hus från 1600-talet med verkstad och minnesrum samt Joe Hill-gården.

Mat & Nöje
Restauranger & Caféer
I Gävle finns ett brett utbud av Restauranger,klassiska pubar och Cafeer. Vill man gå på restaurang finns det många olika smaker att välja mellan. Gävle är ett av landets krogtätaste städer.

Shopping
I Gävle är cityshoppingen stark. Mer än 200 butiker samsas inom promenadavstånd. Ytterligare ett 50-tal finns i Valbo Köpcentrum mellan Gävle och Sandviken. I Gysinge finns allt för dig som renoverar ditt gamla hus och i Hagaström en fabriksbod full med tapeter. Du bestämmer var fynden finns.

Utflyktsmål
Limön
Briggen Gerda
Fängelsemuseet
Galleri Per Ols
Joe Hill-museet
Konstcentrum Gävle kommuns konsthall
Länsmuseet med Rettigska samlingarna
MiniKarteum med Sveriges Kartarkiv
Sveriges Järnvägsmuseum
Valls Hage
Furuviksparken
Läs mer....


Något du söker men som inte finns här? Använd sökmotorn!

Google


 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida