Boden
Svenska städer
Till startsidanStartsida

Start Turistguider
Till Länsguider

Start Svenska städer

Boden
Aktiviteter
Sevärdheter
Historia

Boende
Camping
Vandrarhem

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Boden
Boden har småstadens charm och fördelar med närhet till det mesta kombinerat med god service. Boden erbjuder dessutom mängder av högklassiga aktiviteter. Oavsett om du planerar ett företagsarrangemang eller om du vill finna en spännande plats där familjens alla medlemmar kan roa sig är Boden platsen för dig.

Fakta Boden
Här bor drygt 28 000 personer. Kommunens yta är ca 4 600 km². Boden har småstadens charm och fördelar med närhet till det mesta kombinerat med god service. Karaktäristiskt för Boden är de omgivande bergen, älven och det unika friluftsområdet Björknäs, som ligger mitt i staden.

Boden erbjuder mängder av högklassiga aktiviteter för den som vill sporta, fiska eller bara ströva i naturen. På Björknäs finns ett utebad, ishall, familjecamping, idrottsplats med fotbollsplaner, allvädersbanor och tennisbanor. Vintertid finns ett rikt utbud av elljusspår, slalombackar, skoterleder, m.m. Rik kultur, vacker natur och hantverk av hög klass är övriga delar av utbudet.

Attraktioner i toppklass
Boden har två attraktioner i toppklass för den som älskar att bada, det tempererade utebadet på Björknäs och familje- och äventyrsbadet Nord Poolen, omtalat över hela landet.

Det finns även flera fina badplatser med sandstränder runt omkring Boden. Golf, fiske, ridning, trav, jakt, kanoting och massor av spännande äventyrsarrangemang är ytterligare anledningar till ett besök.
Vill man ha full fart så ska man besöka Western Farm. Där möter man cowboys, revolvermän och glädjeflickor. Man får vara med om fartfyllda stuntshower och happenings efter bygatan.

Viktig militärstad
Boden är Sveriges största och viktigaste militärstad med anor från sekelskiftet. Ända tills för några år sedan var de militära anläggningarna i och kring Boden topphemliga. Rödbergsfortet hade många hört talas om, men få hade sett det inifrån.
Nu kan man besöka Rödbergsfortet och få se hela anläggningen som är insprängd i ett berg. Rödbergsfortet, Försvarsmuseet och Föreningen P 5 pansarfordonssamling är väl värda ett besök.

Historia
Vid en skyddad havsvik sydväst om Boden byggde en grupp fångstfolk för 7000 år sedan en hydda med en härd i mitten. Till denna kom de under många år för att fiska och jaga säl, tills landhöjningen gjorde platsen oanvändbar. Sina vapen tillverkade de av kvarts och grönsten. Boplatsen, den hittills äldsta, som har undersökts i Norrbotten, ligger nu ca 100 meter över havet, vid sjön Alträsket utanför Boden. 1000 år yngre är lämningarna vid Vuollerim i Jokkmokks kommun. Läs mer...

Mat & Dryck
I Bodenområdet finns ett stort utbud av restauranger,caféer och pubar att välja bland. Här kan Du få många kulinariska upplevelser både inomhus och utomhus, alltifrån husmanskost till samiska måltider.

Shopping
Boden - den lilla staden med det kompletta utbudet! En blomstrande handel där mixen av butiker, stora kedjor, caféer och restauranger erbjuder ett stort utbud för hela familjen! Här är det nära från turist- anläggningarna till centrum och det gör Boden till en av de mest turistvänliga städerna i vårt land.

Aktiviteter
I Boden finns många aktivetetsföretag som bjuder på en stor variantion av upplevelser. Du hittar en del under fliken aktiviteter. Här presenterar vi några tips på fler aktiviteter i Boden. Läs mer...

Friluftsliv
Boden erbjuder ett rikt friluftsliv. Förutom alla de professionellt arrangerade aktiviteterna du kan välja mellan under fliken aktiviteter, och så finner du tips på andra natursköna upplevelser.

Sevärdheter
Boden har småstadens alla fördelar med närhet till det mesta. Karakteristiskt för Boden är de omgivande bergen, sjöarna, älven och det unika friluftsområdet Björknäs, som ligger mitt i centrum.

Här presenterar vi några platser som är väl värda ett besök. Det är allt från platser utan speciell service med kulturellt, historiskt eller annat värde till shopping och/eller serviceanläggningar. Läs mer...

Något du söker men som inte finns här? Använd sökmotorn!

Google


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida