Turistguide Säfsen fredriksberg
Skidanläggningar
Till startsidanStartsida

Start Skidanläggningar

Säfsen fredriksberg

Pistkarta

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

< >

Turistguide Säfsen fredriksberg

För tredje året i rad är Säfsen Resort nominerat till utmärkelsen ”TRIP Global Award” som delas ut till ”Den bästa upplevelsen i Sverige”. Säfsen har vuxit. Från att ha varit en lokal skidbacke tills numera en stolt resort med ett stort utbud av året runt-aktiviteter och en modern alpinanläggning.

16 nedfarter, 6 liftar och 115 kilometer längdspår ger dig och dina närmaste en snöfylld och spännande vintersemester. Utöver skidåkningen finns ett brett utbud av fartfyllda eller avslappnande aktiviteter för hela familjen.

Säfsen Resort är familjevänligt. Barnen står i fokus och de är måna om att även de minsta ska kunna följa med överallt. Ta vara på ögonblicken - upplev och njut av din semester tillsammans med familjen.

Det behöver inte vara långt från storstad till natur. Säfsen Resort i sydvästra Dalarna ligger bara 27 mil från Stockholm, 13 mil från Örebro, 29 mil från Jönköping, 67 mil från Malmö och 34 mil från Göteborg.
Koordinater är;
Lat: N 60º 7' 56.11"
Long: E 14º 25' 7.98"

Backarna
I Säfsen Alpin finns ett brett utbud av backar med både snälla och tuffa nedfarter för hela familjen.

Säfsen är familjevänligt - här kan barn i alla åldrar uppleva en rolig vintersemester. I Familjebacken finns en barnpark, med hopp och rails som är anpassade till de yngre åkarna. De minsta familjemedlemmarna kan i lugn och ro få koll på skidorna i Säfsen-Knattarnas backe. Älgen Filurius och hans kompisar blir barnens bästa kompisar i Filuriland.

För de lite större barnen finns den populära Snowpark. Railsen är är utfromade av den välkände parkdesignern David Ny, som designat för såväl OS som världscuptävlingar.

Säfsen Alpin har något för alla. Och när du väl kommit ned för backen kommer du lika fort upp, alla nedfarter slutar på samma ställe och de har en bra liftkapacitet.

Under den tid på året då det blir mörkt före kl 16:00 är de elbelysta backar Familjebacken, Rödingen och Filurius-liften öppen fram till 16:00, övriga backar stänger när det börjar att skymma.

Filuriland - barnens eget skidområde!
Här kan du åka skidor, busa och träffa alla barns bästa kompis, älgen Filurius. Här finns även helt nya grillar och fikaplatser där hela familjen kan samlas och mysa.

Familjen Filurius, med älgen Filurius i spetsen, har ett eget hus i Filuriland. Kom och hälsa på hela familjen. Men var redo för bus - familjens son Filur är ett riktigt busfrö!

Längdåkning
I Säfsen finns 115 km längdåkningsspår, för både klassisk åkning och skating. Spåren är välskötta.

Flera av skidspåren börjar i närheten av Hyttan, andra vid Säfsen Alpin. På flera ställen hittar du mysiga vindskydd där du kan vila trötta skidåkarmuskler. De som inte är stora nog att åka själva sitter skönt i dragpulka, som finns att hyra i Skidboden och Björnen Sportshop.

Ungdomar och barn åker gratis i längdspåren. pdf-fil att skriva ut för information om de olika spåren och karta!

Skidskola
Oavsett om du aldrig stått på ett par skidor eller om du åkt i många år, finns rätt skidskolegrupp för dig. De har grundkurser, fortsättningskurser, privatlektioner och snowboardkurser – det är bara att välja vad som passar dig bäst.

För barnen finns grupper för alla nivåer - kanske är du en Smygare eller varför inte en Fräsare.

Snögaranti
Säfsen anstränger sig fullt ut för att du ska få det bästa underlaget att åka på när du är på skidsemester i Säfsen.

Om de inte har tre liftar och tre nedfarter öppna från 11 december till 11 april, har du rätt att boka om/av er vistelse, och få pengarna tillbaka för stughyra och eventuell skidhyra, Skipass och skidskola inklusive avbeställningsskydd.

Avbeställning med snögaranti som grund kan göras tidigast 3 dagar före ankomst, dock senast på ankomstdagen.

Skiduthyrning och försäljning
Du behöver inte ha egna skidor för att njuta av en aktiv semester i Säfsen. I skiduthyrningen finns förstklassig utrustning för såväl längd som utför!

D har de bästa märkena på marknaden, det för att du ska få den bästa möjliga utrustningen för din skidsemester. Den kunniga personalen hjälper dig att hitta rätt i utrustningsdjungeln, så att du får skidor och utrustning efter behov och erfarenhet. Om din utrustning inte skulle passa - titta in i Skidboden eller Björnen Sportshop så ordnar de det på några minuter.

Skiduthyrning finns i Skidboden (vid Säfsen Alpin) och Björnen Sportshop (intill Hyttan i Säfsen Resort). De arbetar med märkena Dynastar, Head och Rossignol i kategorierna avancerad, medel och bas - välj kategori efter din erfarenhet och dina färdigheter i backen.

Förboka din utrustning online och slipp köa din första dag i Säfsen!
Du som bor i Säfsen Stugby hämtar din utrustning i Björnen Sportshop, kvällen innan din skidhyra startar. På så sätt slipper du köa under din första skidåkardag i Säfsen!

Klicka på denna länk för att erhålla PRIS INFORMATION

SkiPass
Oavsett om du bara vill åka något enstaka åk, eller är ute efter en intensiv åkvecka finns ett SkiPass som passar dig.

Keycard är det plastkort de laddar med det antal dagar du vill åka skidor, detta blir efter laddningen ditt personliga Skipass. Kortet är ditt och du kan använda det om och om igen!

Köp och ladda ditt SkiPass direkt online. På så sätt slipper du köa din första dag i Säfsen. Har du redan ett Keycard och vill fylla på det, kan du även ladda online.

Skipass kan även köpas vid receptionen på Hyttan, vid Säfsen Alpin och i Björnen Sportshop. Om du köper ditt SkiPass på plats är det smart att köpa det redan vid incheckningen, kortet aktiveras först när du börjar åka, då slipper du att köa första dagen på semestern. Om du laddar ditt kort med tre dagar eller mer ingår kvällsåkning i Säfsen Alpin.

I Säfsen är du Knatte mellan 0-7 år, Ungdom 8-15 år och vuxen från 16 år (gäller på liftkort och skidutrustning). Barn 0-7 år med hjälm, åker naturligtvis gratis!

Klicka på denna länk för att erhålla PRIS INFORMATION

Sportshoppar
Här kan du välja bland ett brett sortiment av utrustning, tillbehör och konfektion. Nytt för i år är Björnen Sportshop, en sportbutik med fullt sortiment av utrustning.

I sportshopparna hittar du allt du behöver - och lite till. De säljer bland annat handskar, jackor, hjälmar, goggles, hjälmar och självklart tillbehör som stavar och valla.

Avkoppling
Är man på semester ska man också få ta det lugnt om man vill. Därför har Säfsen inte bara fartfyllda aktiviteter, skidåkning och frisk luft. Här kan man, istället för att gå ut, koppla av i sköna soffor vid den öppna spisen eller unna sig en stund i deras nya relaxavdelning. Ta en massage, boka en soltid eller slappna av i bastun vilket är ett minst lika skönt avbräck från vardagen där hemma.

Bastu & Relax har öppet dagligen klockan 15.00-20.30. Boka tid i receptionen Hyttan.

Entré: 20 kr per person
Familjebiljett: 50 kr per familj
Ej boende: 50 kr per person

Fakta från http://safsen.se

Hittar du inte det du söker? Använd sökmotorn!

Google


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida