Turistguide Funäsdalsberget
Skidanläggningar
Till startsidanStartsida

Start Vintersemester

Funäsdalsberget

Pistkarta


Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

 

 

klart.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

< >

Turistguide Funäsdalsberget
Funäsdalsberget erbjuder fantastiska skidupplevelser för alla. Från kompisgänget som vill åka skidor på dagarna och roa sig med after ski på kvällarna till barnfamiljen som reser hit för en långhelg. Deras Carving, Freeride, Park och Barnområden bjuder på mycket varierande och underhållande skidåkning av högsta klass. Funäsdalsberget är ett komplett skidområde oavsett åkskicklighet och ålder.

På Funäsdalsberget kan hela familjen på ett lätt sätt njuta av skidsemestern tillsammans. Här är Lolandet, barnens skidparadis, placerat i hjärtat av hela området. Alldeles intill finns sex-stolsliften och Kåvans Gästcenter där mat, skidpass och skidskola finns, i tillägg till mycket annat.

Barnen har naturligtvis en stor plats här och aktiviteterna är många och roliga. Lilla Lo, barnens lekkompis har alltid nya upptåg och spännande äventyr på gång.

Lospåret är en markerad blå nedfart från toppen och ner. Följ Lilla Lo´s fotspår, lätt att se vart man ska åka för att lättast ta sig ned med sina små barn.
Lilla Lo´s hemliga låda. Leta siffror (4 st) i följd, åk lospåret och memorera samtidigt siffrorna du fått. Besök lolandet och slå in din sifferkombination på låset (personalen i Lolandet hjälper självklart till). Har du rätt siffror så öppnar sig den hemliga lådan och en överraskning väntar. Kul för de lite större barnen.
Loparken är en backe för barn och nybörjare. Ligger till vänster om Trôtparken. Ta parkliften upp, snedda ned till Loparken. Kul område med figurer, banor, hopp och mycket annat skoj.

Redan 1936 invigdes den allra första slalom- och störtloppsbacken på Funäsdalsberget. Den första liften som byggdes 1958, till nuvarande slalombacke, hade en längd på 400 meter och en fallhöjd på 98 meter.

2007 inleddes en långsiktig storsatsning på att bli Nordens mordernaste skidanläggning. Det gamla finns kvar, samtidigt som de nu kan erbjuda ett helt nytt upplevelseberg. De har öppnat flera nya pister, ett nytt barnområde, en ny fun park och en ny sex-stolslift. Inför denna säsong har de försökt skapa ännu bättre förutsättningar för dig och din familj.

Skidupplevelser
Du står inför en skidupplevelse utöver det vanliga – oavsett om du ser fram emot en underbar semester för hela familjen eller själv söker en utmaning, lite spänning eller riktig offpist.

Det gamla finns kvar, samtidigt som de inför vintern har utvecklat anläggningen vidare och försökt skapa ännu bättre förutsättningar för dig och din familj.

Sex-stolsliften Kåvan Express tar dig smidigt upp till ett antal av huvudpisterna. Väl uppe kommer du att hitta flera spännande och varierande nedfarter som utmanar såväl amatörer som proffs på både snowboard och skidor. På Funäsdalsberget finns det också rikligt med snö, en av Sveriges bästa fun parks, offpist-rännor och enastående naturliga grundförutsättningar för att göra din skidåkning så rolig som möjligt.

De små barnen har naturligtvis ett eget paradis mitt i skidsystemet, vid Kåvans Gästcenter där snälla Lilla Lo tar hand om dem. Längre upp i skidområdet finns det två områden för barnen som behärskar skidorna och vill utveckla sin skidåkning.

Skidpass
I Funäsdalen får du flest nedfarter på ett och samma skidpass - i hela Sverige!
I Funäsdalspasset ingår 5 skidområden - Tänndalen, Ramundberget, Tänndalsvallen, Tännäskröket och naturligtvis Funäsdalsberget.

Totalt finns här 121 nedfarter, 34 liftar, kvällsskidåkning och gratis skidbuss. Allt detta ingår i Funäsdalspasset.

Ett annat och billigare alternativ, är att välja Anläggningspass som endast gäller på Funäsdalsberget.

Skidskola
Utveckla din skidåkning!
Ta chansen, flytta gränser och utveckla din skidåkning till nya nivåer med skidlärare på "berget". Förutsättningarna kan knappast bli bättre.

Funäsdalsberget erbjuder riktigt fin och utvecklande terräng. Breda carving- och cruisingpister, långa svarta branter. Här kan du uppleva och njuta av backar och krafter som gör det möjligt att ta ett helt nytt steg som skidåkare.

Oavsett om du är en riktig duktig driven skidåkare eller nyfiken debutant, är du välkommen att boka privat skidlärare eller följa med på en temakurs.

Fun Park
Utmana dig själv och dina kompisar i anläggningens fun park, "TrôtParken", som snowboardprofilen och parkchefen Jonas Wilhelmson har designat. Här finns linjer i olika svårighetsgrader och specialtillverkade rails i flera storlekar och utföranden, som passar både de mest våghalsiga och nybörjarna.

Parken har breddats med cirka 20 procent mot vad den var från början, topografin har förbättrats och utrymmet mellan de cirka 20 olika railsen och hoppen har ökats.

Målet är att parken ska vara rolig för alla - oavsett om du är Sveriges bästa jibber eller en nybörjare.

* TrôtPark är ett härjedalskt uttryck för lekpark.

Lolandet
Det ska vara roligt och lekfullt att åka skidor, och det är det här i barnens äventyrsland. I Lolandet kan barnen njuta av rolig skidåkning tillsammans med sina föräldrar. Barnens skidparadis ligger i direkt anslutning till sex-stolsliften, i hjärtat av skidområdet.

Spännande banor, tunnlar och roliga hopp uppmanar till lek och bus. Här träffar man Lilla Lo som är barnens bästa kompis och full av skojiga upptåg.

I kanten av Lolandet finns Lilla Lo´s fäbod, där barnen kan gå in och värma sig, läsa en bok eller lägga ett pussel.

Det finns ytterligare två barnområden längre upp i skidområdet. Det ena, som heter Lomyren, är ett perfekt träningsområde för barn som behärskar skidorna och vill utveckla sin skidåkning. Hit åker barnen med sina föräldrar eller med skidskolan. Det andra området heter Lodromen, här finns velodrom, terrängkurvor och en kul utmanande bana. Detta området hittar ni i slutet av pisten som heter Gärdet.

Lolandet kompletterats med ännu fler roliga områden, Lospåret och Loparken, besök också Lilla Lo´s hemliga låda.
Lospåret är en markerad blå nedfart från toppen och ner. Följ Lilla Lo´s fotspår, lätt att se vart man ska åka för att lättast ta sig ned med sina små barn.
Lilla Lo´s hemliga låda. Leta siffror (4 st) i följd, åk lospåret och memorera samtidigt siffrorna du fått. Besök lolandet och slå in din sifferkombination på låset (personalen i Lolandet hjälper självklart till). Har du rätt siffror så öppnar sig den hemliga lådan och en överraskning väntar. Kul för de lite större barnen.
Loparken är en ny backe för barn och nybörjare. Ligger till vänster om Trôtparken. Ta parkliften upp, snedda ned till Loparken. Kul område med figurer, banor, hopp och mycket annat skoj.

Funäsdalen by
Funäsdalen i Funäsdalsfjällen - ett av Sveriges bästa skidområden?

Det handlar förstås om tycke och smak vad som egentligen är bäst. Men det påstås att få andra orter kan jämföras med Funäsdalen i Funäsdalsfjällen när det handlar om totalupplevelse – för alla.

I Funäsdalen finns de högsta fjällen söder om polcirkeln, med alpin skidåkning, längdåkning, barnaktiviteter och äventyr av yppersta klass för alla åldrar och för både elit och bredd. Sedan har de även naturen på sin sida. Tillgången på natursnö är alltid enastående - det är därför Funäsdalsfjällen kallas för Sveriges mest snösäkra område.

Funäsdalen och orterna häromkring är på riktigt, med en alldeles speciell känsla. En plats att uppleva tillsammans med de som man älskar. Klicka här för att se områdesguiden.

Aktiviteter & äventyr
Det må så vara att de alpina upplevelserna är av yppersta klass här på Funäsdalsberget, men det finns också mycket annat att erbjuda gästerna. Skotersafari, isklättring, heliskiing och mycket annat.

Men mycket handlar så klart om skidåkning i alla dess former. Flyg helikopter till toppen och låt rutinerade guider visa vägen ner, eller lär dig om hur man minimerar risken för laviner innan du provar på skön offpist-åkning.

Fakta från http://www.funasdalsberget.se

Hittar du inte det du söker? Använd sökmotorn!

Google


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 -Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida