Turistguide Funäsdalen
Skidanläggningar
Till startsidanStartsida

Start Vintersemester

ORTERNA

Funäsdalen
Bruksvallarna
Fjällnäs
Funäsdalen by
Ljusnedal

Ramundberget
Tänndalen
Tännäs

Funäsdalsberget

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

 

Väder Funäsdalen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

< >

Turistguide Funäsdalen
Skidområdet funäsdalen består av byarna Bruksvallarna, Fjällnäs, Funäsdalen by, Ljusnedal, Ramundberget, Tänndalen och Tännäs.
Funäsdalen är också 140 familjeföretag som samarbetar för att du ska få en riktig fjällupplevelse. Fjällen är höga och snön faller i stora mängder över en vacker bergstrakt, där människorna i generationer har anpassat livet efter naturen.

Funäsdalen är en genuin skidort. Här finns ALPINAfunäsdalen med ledande alpina anläggningar som Tänndalen, Ramundberget och Funäsdalsberget. Här finns LÄNGDfunäsdalens 300 km långa spårsystem och 450 km leder. Här finns SKOTERfunäsdalens mäktiga system av skoterlder. Lägg till barnområden och äventyr av hög klass och du har en komplett skidort som väntar på ditt besök.

5 skidområden med 126 nedfarter. Flest i Sverige på ett skidpass
Välkommen till Funäsfjällen. Med de höga fjällen, den djupa natursnön, den långa säsongen och 126 nedfarter – flest på ett skidpass i Sverige. Lägg till alla barnområden och fantastisk offpist och du har ett komplett skidområde där du kan välja dina favoriter.

Funäsfjällen är Sveriges mesta skidområde
Snälla backar, massor av pister, kolsvarta branter. Många roliga barnområden och några av Sveriges häftigaste funparks. Funäsfjällen ger dig allt på ett ställe. 126 nedfarter i Tänndalen, Ramundberget, Funäsdalsberget, Tännäskröket och Tänndalsvallen. Flest på ett skidpass i Sverige och med gratis skidbuss mellan pisterna. Det enda som saknas är långa liftköer och trängsel. Lägg till den garanterade natursnön, högfjällskänslan och vida åkytor i stora liftsystem och du får makalös skidåkning både i och utanför pisterna.

Snabbfakta ALPINA funäsdalen
Antal liftar: 35
Antal nedfarter: 126
Svarta: 22
Röda: 46
Blå: 39
Gröna: 14
Barnskidområden: 12
Skidskolor: 5
Parker: Flera av Sveriges bästa parker hittar du i Funäsfjällen.
Offpist: Fantastisk offpist i alla skidsystem. Guidade toppturer erbjuds också från skidområdena. Hika eller åk bandvagn. Guiderna vet var den bästa lössnön finns.
Helikopterskidåkning: Sydligast i Sverige – men ändå på de högsta topparna söder om Sarek.

Barnens funäsdalen
Funäsfjällen har blivit utsett till Europas bästa familjeskidområde.

Skidsystemen är lagom stora för gemensamma turer med familjen, eller för expeditioner på egen hand. Gratis skidpass till barn under 8 år – och med egna ingångar till liftarna!

Skidskolorna i Funäsfjällen är berömda för sina barn- och ungdomsaktiviteter. Tillsammans med nya kompisar väntar dagligen träning, äventyr och bus. Häst och släde, ridning, hundspann och skoter. Det finns något nytt och spännande att hitta på varje dag.

Vill barnen åka lite längd finns sju olika lätta barnspår med roliga djurtema. Efter avklarat spår kan barnen hämta diplom och liten present på turistbyrån. Efter skiddagen väntar fem inomhusbad, barn-afterski, bowling, bio samt under högsäsongsveckorna ungdomsdiscon och fackelslalom.

Skidglädje för just dig
Om du är erfaren kan du släppa på och njuta av carvingsvängarna. För dig finns även massor med lättåtkomlig offpist, och många branta svarta pister. Helikopterlyft, puckelpister och Funparks ger utmaningar för alla.

Om du är lite mindre erfaren har du många och stora områden att upptäcka. Den torra lössnön gör det lätt att åka. Du blir snabbt duktigare än vad du kunnat ana. I pisterna ger natursnön ett bra grepp, lägg skäret precis där det faller dig in – och det sitter. Om du reser hit med mindre barn eller är nybörjare själv kan vi lova stora ytor. Alla kan koncentrera sig på att komma underfund med glädjen att åka skidor utan att trassla in sig i andra. Det finns många pister med lagom lutning, så att du steg för steg kan lära dig tekniken.

Boka smart och spara tid och pengar
Ett gott råd är att boka skidskola och utrustning i god tid så att allt finns på plats när du kommer hit. Tänk också på att beställa skidpasspaket när du bokar boende så kan du spara upp till 290 kr/person. Med Funäsfjällspasset åker du gratis på skidbussarna så väl på plats här i Funäsfjällen kan du låta bilen stå. Ytterligare ett tips är att du får ända upp till 50% rabatt på funäsdalspasset, om du bokar skidpass samtidigt som boendet. Rabatten gäller under delar av december, januari och april. Då är det också ofta stora rabatter på boendet. Perfekt för dig som inte är låst av sport- och påsklov.

Längdskidåkning
300 km.Skidsystemet för längd och tur i Funäsfjällen är ett av världens längsta: 300 km pistade och välskyltade längdspår som du når från Funäsfjällens alla byar. Det finns gott om boenden där spårsystemet passerar alldeles utanför dörren. Dessutom finns 450 km rösade leder och 450 km preparerade skoterleder som du kan dela med skoteråkarna. Du glider fram mitt bland de höga fjällen och i den djupa natursnön. Säsongen är lång, ända från oktober till maj.

Tränings - och tävlingssäsongen för världseliten inleds och avslutas varje år med Bruksvallsloppet i november och Fjälltopploppet i april. Då kommer vårskaren, och med den många skidåkares absolut starkaste upplevelse då du kan åka var som helst på fjället.

Skoter
Europas bästa skoterledsystem med 450 km pistade leder.
Som första område i Sverige genomförs en offensiv och lokalt frankrad lösning på konflikten runt skoteråkning i vacker och känslig natur. Lösningen innebär generella förbud, men med ett avgiftsfinansierat, naturanpassat skoterledssystem med Europas bästa kvalitet.

Naturvårdare, turistnäring, markägare, ortsbor, rennäring, Härjedalens kommun och skoterintressenter har samarbetat för att hitta en lokal lösning. Med denna lösning räddas naturen samtidigt som funäsdalen förbättras som rekreationsort för alla seriösa skoteråkare och också för andra som söker tystnad och fjällnatur. Skoteråkningen förbjuds inte i detta underbara område och ledsystemet är det bästa i Europa.

Funäsdalen by
Funäsdalen i Funäsdalsfjällen - ett av Sveriges bästa skidområden?
Det handlar förstås om tycke och smak vad som egentligen är bäst. Men det påstås att få andra orter kan jämföras med Funäsdalen i Funäsdalsfjällen när det handlar om totalupplevelse – för alla.

I Funäsdalen finns de högsta fjällen söder om polcirkeln, med alpin skidåkning, längdåkning, barnaktiviteter och äventyr av yppersta klass för alla åldrar och för både elit och bredd. Sedan har de även naturen på sin sida. Tillgången på natursnö är alltid enastående - det är därför Funäsdalsfjällen kallas för Sveriges mest snösäkra område.

Funäsdalen och orterna häromkring är på riktigt, med en alldeles speciell känsla. En plats att uppleva tillsammans med de som man älskar. Klicka här för att se områdesguiden.

Bruksvallarna
Bruksvallarna är en vacker och levande fjällby, där ortsbor lever tillsammans med sina gäster sedan generationer.

Skidåkare från hela världen samlas här för längdskidåkning i världsklass, längs Ljusnans dalgång, i elljusspår eller över vackra högfjällsmiljöer. Spåret upp mot Mittåkläppen är en klassiker för både världselit och turåkare. Ofta preparerar man extra turer under vårvintern utöver längdspårssystemets rikliga utbud. Alpin skidåkning finns nära i Ramundberget, dit man tar sig med egen bil, skidbuss eller skidtaxi. Turåkarna utgår ofta från Walles eller Stigmyhrs, där man kan tolka upp till Kariknallen.

I Bruksvallarna finns sportaffär, mataffär, bensinstation, skoteruthyrning och flera restauranger och caféer: Bruksvallarnas Fjällhotell, Bruksvallsliden, Fjällbäcken, Kariknallen, Vävstugan, Walles och nybyggda Macken med restaurant Vôlleriet. Alla är familjeföretag där igenkännande och det personliga bemötandet ger den speciella känslan man får i Bruksvallarna.

Fjällnäs
Fjällnäs är turåkarnas paradis vid fjällets fot, intill sjön Malmagen.

Här startade en gång den professionella fjällturismen i Funäsfjällen och Sverige. Det är lätt att förstå varför. Möjligheterna är oändliga och allt lätt att nå. Fjellnäs Högfjällspensionat invigdes redan 1882. Du kommer att förstå att man etablerade en kurort i Fjällnäs redan då. Vyerna, fjällen och känslan är speciell.

Historiens vingslag känns i det nyrenoverade pensionatet, som tagit steget upp till ett internationellt modernt hotell: Fjällnäs – The Eight Season Mountainresort. Hotellets fina restaurang och högklassiska spaanläggning står även öppen för externa gäster. Tänndalens alpina skidåkning finns ”nästgårds” som du når snabbt med bil eller skidbuss. Längdåkarna har det utsökta spårsystem utanför husknuten. Fjällnäs är en högfjällsupplevelse.

Funäsdalen by
Funäsdalens by är områdets centralort; en genuin fjällby med fullt serviceutbud inom gångavstånd.

Det mäktiga Funäsdalsberget reser sig över byn, med ett nytt högklassigt skidområde. Nedfarter, liftar, kvällsbelysning, snökanonsystem och spektakulär toppstuga ger en unik kombination av vyer och skidåkning.

I Funäsdalen by finns det mesta du behöver. Välsorterade livsmedelsbutiker och butiker med stort sortiment inom sport och fritid. Service som hälsocentral, bibliotek, systembolag, apotek, taxi, biluthyrning. Och gott om restauranger, pubar och nattklubbar, hitta din favorit.

Skidbussen är ett bra alternativ för dig som vill åka alpint i de andra stora liftsystemen. För längdåkare ansluter spårsystemet på flera ställen och elljusspår finns vid idrottsplatsen. Härjedalens Fjällmuseum visar Härjedalens fascinerande historia. I samma byggnad ligger turistbyrån.

Ljusnedal
Ljusnedal är en liten idyllisk fjällby med välbevarat kulturhistoriskt bruksområde och det vackra Anåfjället i fonden.

Mitt i funäsdalen, nära till alla alpina skidområden, inte minst Funäsdalsberget som bara ligger en halvmil bort. Lättåkta längdspår runt byn, nära till högfjällsspår (missa inte spåret upp mot kalfjällsranden vid Anåfjällen) och ett 7 km långt elljusspår gör Ljusnedal idealiskt för skidåkare som bor i stugor och söker lugn och ro. Mitt i skoterledssystemet med Hotell Gyllene Bocken som attraherar många skoteråkare med bra ledutfarter och skoteruthyrning. Hotellet erbjuder också restaurang och pub. Ljusnedal är ett bra val för dig som söker bra priser på boende.

Ramundberget
Ramundberget ligger vid vägens ände med skidåkning och fjällen utanför dörren. Snösäkrare trakter i Sverige får du leta efter.

Allt är nära, koncentrerat kring den lilla bykärnan, med hela det alpina systemet och längdspåren på några stavtags avstånd. Ramundberget är en exklusiv ”resort” för aktiva människor som söker det extra. Skidåkningen håller högsta klass och många vintrar är skidanläggningen Europas bästa natursnöanläggning. Barnen är viktiga för Ramundberget, som är barnanpassat ner i minsta detalj.

Aktivitetsföretagen erbjuder skotersafaris, isklättring, toppturer, heliskiing, kälkrace, tur med häst & släde och mycket mer. Turskidåkningen är magnifik med stora variationsmöjligheter. Det personliga bemötandet i backar, sportaffärer, mataffär, hotell och restauranger förstärker den exklusiva känslan. FjällSpa gör utbudet komplett.

Tänndalen
Allt i Tänndalen är nära fjället. Med vackra vyer över Tänndalssjön, Tännån och de storslagna svensk-norska gränsfjällen.

Här förenas genuin högfjällsmiljö med aktiv fjällsemester. Tänndalens alpina skid-område rankas som ett av Sveriges bästa och är störst i funäsdalen. Du åker i nedfarter på fjället, högt över havet, så säsongen är lång.

I backarna finns flera afterski-ställen, skiduthyrningar och prisbelönta restauranger som tillsammans med övriga krogar, sport- och mataffärer ger ett komplett utbud med ett vänligt och personligt bemötande. För dig som åker längd slingrar sig spåren vackert längs den lättillgängliga dalgången. Turleder utgår från hotell och liftar och tar dig upp på fjället utan onödigt många höjdmeter. Kombinationen preparerade längdspår, storslagen turåkning på fjället och förstklassig utförsåkning ger komplett skidåkning och häftiga fjällupplevelser.

Tännäs
Tännäs är en vacker, lugn och äkta fjällby.

Här finns komplett utbud av aktiviteter: alpint, längd, skoter och vinterfiske. Tännäskröket erbjuder två berg för skidåkning med härliga fjällvyer, fina pister, skidskola, skiduthyrning och restaurang. Bra val för dig som uppskattar vindskyddad skidåkning, med många pister i söderläge.

På mysiga Tännäsgården finns restaurang och pub. Skoteruthyrning och närhet till fina leder lockar många skoteråkare. Andra attraktioner är Rogens naturrum, Fiskecentrum och Myskoxcentrum.

Fakta från http://www.funasdalen.com

Hittar du inte det du söker? Använd sökmotorn!

Google


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 -Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida