Linköping Flygplats  

Startsida
Start flygplatser

Trafikinfo


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linköping Airport, Flygplats

Om flygplatsen
Välkommen till Linköping City Airport mitt i Östergötland. Med dagliga avgångar till Amsterdam (från 30 mars), Köpenhamn, Arlanda och Visby tar du dig enkelt ut i världen. Linköping City Airport ligger centralt oavsett varifrån du kommer och hur du reser. Flygplatsen hittar du endast några minuters resväg från Linköpings citykärna och resecentrum. Med bil kommer du snabbt till oss via ett antal riks- och länsvägar som passerar området eller ansluter till E4:an, som går strax intill flygplatsen.

Trådlöst internet WLAN
Genom The Cloud erbjuder Linköping City Airport trådlöst och säkert internet i terminalbyggnaden.

I avgångshallens Service Center finns det möjlighet att köpa ett urval souvenirer och böcker om Linköping och Östergötland. Exempel på souvenirer som finns är pennor, muggar, ryggsäck, keps, mjukisdjur och pins av olika slag. Det finns även en slips och några olika slipsnålar.
I Service Center kan du också köpa reseadapter, Earplanes (öronproppar för flygning) liksom ett urval pocketböcker. Det finns också varuautomater med dryck och godis.

Som Sveriges flygstad nummer ett har Linköping har en lång tradition inom flygindustri och flygtrafik. Det första fältet fanns redan i början av 1930-talet. Ursprungligen handlade det om att bedriva prov- och kontrollflygningar av flygplan tillverkade av Saab.
Idag är Linköping City Airport en modern och effektiv internationell cityflygplats med kapacitet för 200 000 passagerare per år

SAS< >

Öppettider
Välkommen till Linköping City Airport, vi har öppet varje dag:
Måndag - fredag: 05.15 - 23.45
Lördag: 06.30 - 09.00, 14.00 - 15.30
Söndag: 11.30 - 17.15, 21.00 - 22.00

Vid större helger och under semestertider när flygtrafiken delvis är reducerad, gäller andra öppettider. Du är alltid välkommen att kontakta oss för information om aktuella öppettider.

Incheckning
Att checka in på Linköping City Airport går snabbt och smidigt. Tänk ändå på att vara på plats, så att du säkert är incheckad senast den angivna tiden före avgång. Även du som bara reser med handbagage måste checka in.

Följande incheckningstider gäller:
Inrikes: 15 minuter före avgång
Utrikes: 30 minuter före avgång

Boka din resa
Information om biljetter och priser kan du få på flygplatsen. Du kan också kontakta din egen resebyrå eller flygbolagen direkt.

Biljetter med Skyways till Arlanda och Köpenhamn kan bokas på flygplatsen.
Biljetter med Direktflyg till Visby kan endast bokas hos flygbolaget. Kontakta Direktflygs callcenter 0243-444 700 eller callcenter@direktflyg.com

Direktflyg: www.direktflyg.se, 0243-444 700
KLM: www.klm.se, 08-587 99 757
Skyways: www.skyways.se, 0771-959500

Med tåg och buss
Linköpings Resecentrum ligger inom endast några minuters bilresa från Linköping City Airport. Där finns ett stort antal tåg- och bussförbindelser och du tar dig snabbt och smidigt mellan Resecentrum och flygplatsen med taxi eller bil. Närmaste hållplats för bussförbindelse ligger knappt 750 meter från flygplatsterminalen, hållplats Vetegatan, buss 210.

Kontakt om tåg- och busstrafik
Kontakta Östgötatrafiken för information om länståg och bussförbindelser: 0771-21 10 10, www.ostgotatrafiken.se
Kontakta SJ för övrig tåginformation: 0771-75 75 75, www.sj.se

Taxi
Behöver du tillgång till taxi finns det i direkt anslutning till terminalbyggnaden. Flygtaxi bokar du i samband med flygresan.
Vill du beställa taxi?
Taxibil i Östergötland: Tel 013-14 60 00
Taxi 10 10 00: Tel 013-10 10 00
Taxikurir: Tel 013-15 00 00

Parkering
Långtidsparkering
Omkring 50 meter från terminalen finns vår långtidsparkering. Parkeringsavgiften kan betalas i automat vid parkeringen eller i Service Center inne i terminalbyggnaden.

Korttidsparkering: I direkt anslutning till terminalbyggnaden finns ett begränsat antal platser avsedda för besökare till flygplatsen och anhöriga till resande. De platserna har max parkeringstid på 30 minuter respektive 2 timmar.

Handikapparkering: För dig med handikapptillstånd finnas markerade p-platser i direkt anslutning till teminalbyggnaden.

Hyrbil
Reser du med hyrbil kan du lämna och hämta den vid flygplatsen efter överenskommelse med biluthyraren. Bilnycklar kan du hämta vid vår informationsdisk och lämna i en obemannad servicedisk i vänthallen.
Vill du boka hyrbil?
Här hittar du telefonnummer och länkar till ett antal biluthyrningsfirmor i Linköping.

Sixt: tel 013-12 77 11,
www.sixt.se
AVIS Biluthyrning
tel 013-31 34 45

Europcar: tel 013-10 04 80, www.europcar.se Hertz tel 013-20 35 26, www.hertz.se

Adress
Allmänna upplysningar och flygtider
Telefon: 013-18 10 30
info@linkopingcityairport.se
Postadress
Linköping City Airport
581 88 LINKÖPING
Besöksadress
Åkerbogatan

Här kan du söka om anläggningen har en hemsida plus mer info om dem!

Google

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information . Kontakt: info@turistguide.net Startsida