Kiruna Flygplats  

Startsida
Start flygplatser

Trafikinfo

Hyrbilsfirma

AVIS

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiruna Flygplats Airport
Här finns även möjligheten att boka din resa.

Kiruna flygplats är Sveriges nordligast belägna flygplats, långt norr om polcirkeln. Staden är kanske mest känd för sin gruva som staden är uppbygd runt, men idag finns det så mycket mer. I Kiruna ligger Esrange med raketuppskjutningsplats, Ishotellet i Jukkasjärvi och en storslagen natur som lockar besökare från hela världen.

Läget i norra Sverige gör att det finns mycket oanvänt luftrum runt flygplatsen och detta uppskattas av både företag och forskare som gärna kommer hit för att testa produkter och forska i ett extremt klimat. Som exempel kan NASA och Volvo nämnas. NASA har varit här flera gånger och genomfört ozonforskning, Volvo har förlagt sin testverksamhet av både personvagnar och lastbilar till flygplatsen. Kiruna flygplats ligger 9 km från Kiruna centrum. För att komma till flygplatsen från centrum följ E10:an söderut mot Luleå.

Kiruna flygplats invigdes 1960. Stadens geografiska läge gör att innevånarna i stan är beroende av goda kommunikationer och där kommer flygplatsen in i bilden.
På senare år har flygplatsen blivit allt viktigare i takt med att turism och forskningsverksamhet i området ökat. Den storslagna naturen, rymdforskning och kanske framför allt Ishotellet i Jukkasjärvi drar folk från hela världen till Kiruna. Idag är flygplatsen också bas för olika sorters testverksamhet.

SAS< >

Flygbuss
Flygbuss till och från flygplatsen finns delar av året till vissa avgångar.
Länstrafiken Norrbotten

Taxi
Kostnad till centrum: dagtid vardagar 200:- och övrig tid 300:-
Delad flygtaxi: 125:- per person
Flygtaxi kan bokas via telefon 020-97 97 97

Parkering
Det finns det 150 platser på långtidsparkeringen och 62 platser på korttidsparkeringen. Avgiften för korttidsparkering är 20 kronor per timme. För långtidsparkering är kostnaden 80 kronor per dygn med maxpris 400 kronor för en vecka (8 dygn) och 640 kronor för två veckor (15 dygn).

Dygnsavgift för dygn 1-15 är 80 kronor per dygn och från dygn 16 är avgiften 20 kronor per dygn.
Med ett handikapptillstånd väl synligt i bilrutan kan du stå gratis på vår parkering.

Hyrd parkeringsplats
Det finns ett antal parkeringsplatser som kan hyras ut årsvis, både med och utan motorvärmare, för den som reser ofta. Tag kontakt med dem, telefon 0980-68002, för prisuppgift.
Kiruna flygplats ligger 9 km från Kiruna centrum. För att komma till flygplatsen från centrum följ E10:an söderut mot Luleå.

Adress
Kiruna flygplats
Box 831
981 28 Kiruna
Telefon
LFV-växel, tel 0980-680 00
Flygtrafikledning (Tornet), tel 0980-680 20
Fax
0980-680 08

Flygplatschef
Peter Salomonsson, 0980-68001
peter.salomonsson@lfv.se

Här kan du söka om anläggningen har en hemsida plus mer info om dem!

Google

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information . Kontakt: info@turistguide.net Startsida